- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.05.2013, 18:43)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Les Films de Cannes à Bucarest: Când va avea loc a patra ediţie a festivalului
Cea de-a patra ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest aduce în Capitală pelicule ce rulează în prezent la evenimentul de pe Croazetă.
Urmărește
225 afișări
Les Films de Cannes à Bucarest: Când va avea loc a patra ediţie a festivalului
Filme mult-aşteptate din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes vor fi proiectate, între 25 şi 31 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu. Datorită cererii mari de bilete din anii trecuţi, în program a fost adăugat un al treilea spaţiu de proiecţii, Sala ArCuB, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Cristian Mungiu, iniţiatorul Les Films de Cannes à Bucarest, este unul dintre cei care va decide, anul acesta, câştigătorii trofeelor Festivalului de la Cannes. Regizorul premiat cu Palme d'Or pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (2007) face parte din juriul competiţiei, alături de Steven Spielberg (preşedinte), Nicole Kidman, Christoph Waltz, Ang Lee, Daniel Auteuil, Lynne Ramsay, Naomi Kawase şi Vidya Balan. Gala de decernare a premiilor va avea loc duminică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Ediţia din 2013 a Les Films de Cannes à Bucarest propune o retrospectivă dedicată unuia dintre cei mai respectaţi regizori francezi, Maurice Pialat (1925 - 2003), selecţionat de cinci ori în competiţia Festivalului de la Cannes şi premiat cu Palme d'Or pentru "Sous le soleil du Satan" (1987). Anul acesta se împlinesc zece ani de la dispariţia regizorului.
Programul special va fi prezentat de producătoarea Sylvie Pialat, partenera de viaţă, coscenarista multora dintre filmele celebrului cineast şi fondatoarea companiei Films du Worso. În cadrul retrospectivei vor fi proiectate trei dintre filmele sale, toate succese de critică şi de public: "Loulou" (1980), "À nos amours" (1983), şi "Van Gogh" (1991).
"Loulou" (1980), cu Isabelle Huppert şi Gérard Depardieu în rolurile principale, prezentat în selecţia oficială la Cannes, a avut aproape un milion de spectatori în cinematografele din Franţa şi a fost nominalizat la trei premii César, inclusiv pentru cel mai bun film.
"À nos amours" (1983), povestea aventurilor amoroase ale unei tinere, a lansat cariera actriţei Sandrine Bonnaire şi a fost premiat cu trofeul César pentru cel mai bun film şi cea mai bună interpretare feminină.
"Van Gogh" (1991), un film despre ultimele 67 de zile din viaţa pictorului, a fost selecţionat în competiţia Festivalului de la Cannes şi a fost distins cu premiul César pentru cel mai bun actor în rol principal (Jacques Dutronc).
Pe lângă filmele din selecţia oficială a celui mai important festival din lume, Les Films de Cannes à Bucarest îi va avea ca invitaţi pe unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai momentului. La ediţiile anterioare, printre invitaţi s-au numărat cineaştii Matteo Garrone, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo şi delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.
Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediţia a patra va fi organizată de Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cannes 2013: O comedie a fraţilor Coen şi un pamflet chinezesc despre corupţie, favoriţii criticilor - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe