- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (25.09.2024, 22:13)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă au descoperit un rinocer lânos de 32.000 de ani, bine conservat în permafrost
Rinocerul lânos, descoperit în permafrostul din Siberia, este atât de bine conservat încât pielea şi blana i-au rămas intacte după 32.000 de ani.
Urmărește
640 afișări
Oamenii de ştiinţă au descoperit un rinocer lânos de 32.000 de ani, bine conservat în permafrost
O echipă de cercetători din Rusia a descoperit în permafrostul din Siberia un exemplar extrem de bine conservat de rinocer lânos, vechi de peste 32.000 de ani. Blana şi pielea intacte ale rinocerului le dă oamenilor de ştiinţă noi perspective asupra acestei specii dispărute, care a trăit în perioada ultimei glaciaţiuni, scrie CNN.
Exemplarul, descoperit în august 2020 pe malurile râului Tirekhtyakh, avea aproximativ patru ani la momentul morţii şi a fost păstrat în permafrost până la descoperirea sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetătorii au identificat o cocoaşă mare de grăsime pe spatele animalului, caracteristică specifică pentru depozitarea energiei în timpul iernii, similară altor animale arctice.
Love Dalén, profesor de genomică evoluţionistă la Universitatea din Stockholm, a explicat pentru CNN că astfel de descoperiri sunt extrem de rare, doar o mică parte dintre rămăşiţele din perioada glaciaţiunii fiind atât de bine conservate. „Majoritatea rămăşiţelor sunt doar oase şi dinţi, fără carne sau piele”, a precizat Dalén.
Blana rinocerului, de culoare maro deschis, a devenit mai închisă şi mai aspră pe măsură ce animalul a înaintat în vârstă, conform concluziilor cercetătorilor. Rinocerii lânoşi erau printre cei mai mari ierbivori din ecosistemul glaciar, depăşiţi doar de mamutul lânos.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe