Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura Lunii

Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020, reiese dintr-un studiu publicat în Proceedings of the Royal Astronomical Society of the United Kingdom.

Urmărește
2036 afișări
Imaginea articolului Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura Lunii

Conform studiului, în lunile aprilie şi mai 2020, când aproximativ 2,9 miliarde de oameni au fost obligaţi să stea acasă, temperatura suprafeţei Lunii a scăzut cu până la 2 grade Celsius comparativ cu aceeaşi perioadă din anii anteriori şi următori, conform TF1 Info.

„Am observat o schimbare a temperaturii nocturne” de aproape 2 grade Celsius, afirmă cercetătorii.

Echipa de cercetare a analizat datele de temperatură de pe şase locaţii diferite de pe faţa vizibilă a Lunii, folosind informaţii furnizate de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) al NASA. Ei au comparat aceste date pentru perioada 2017-2023, identificând scăderea anormală în timpul vârfului pandemiei.

Cercetătorii explică acest fenomen prin reducerea activităţii umane pe Pământ, care a dus la o scădere a radiaţiilor termice emise de planeta noastră. Luna, care nu are atmosferă, este sensibilă la aceste schimbări de radiaţie venite de pe Pământ.

„Studiul nostru arată că modificările radiaţiei terestre au o influenţă măsurabilă asupra suprafeţei Lunii, vizualizată printr-o scădere anormală a temperaturilor nocturne de la suprafaţa lunii între aprilie şi mai 2020", susţin autorii studiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici