Păpuşa Barbie îşi celebrează istoria la Muzeul Designului din Londra

  • Expoziţia ”Barbie: The Exhibition” marchează 65 de ani de evoluţie a păpuşii Barbie, prezentând 250 de obiecte care ilustrează adaptarea brandului la schimbările culturale şi sociale.
  • Curată de Danielle Thom şi proiectată de Sam Jacob Studio, expoziţia subliniază procesele de design complexe şi contextul social reflectat de fiecare epocă Barbie, într-un decor vibrant şi imersiv.
  • Expoziţia explorează diversitatea şi incluziunea prin modelele emblematice şi recente, precum Christie, prima Barbie de culoare, şi linia Fashionista din 2016, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra impactului cultural al păpuşii Barbie.
Urmărește
114 afișări
Imaginea articolului Păpuşa Barbie îşi celebrează istoria la Muzeul Designului din Londra

Sursa foto: The Design Museum

”Barbie: The Exhibition”, găzduită la Muzeul Designului din Londra, oferă o privire nostalgică şi cuprinzătoare asupra evoluţiei păpuşii emblematice pe parcursul a şase decenii, scrie Smithsonian Magazine. Sincronizată cu aniversarea de 65 de ani a brandului Barbie, expoziţia prezintă 250 de obiecte, de la păpuşi la case de vis, ilustrând adaptarea brandului la schimbările culturale şi sociale.

Curată de Danielle Thom în colaborare cu Mattel, expoziţia subliniază procesele de design complexe din spatele păpuşii Barbie, reflectând contextul social al diferitelor epoci. Proiectată de Sam Jacob Studio, paleta vibrantă, în nuanţe vesele, a expoziţiei îmbunătăţeşte experienţa imersivă, cu nuanţe de roz, galben, albastru şi verde dominând spaţiul.

Călătoria începe cu Barbie originală din 1959, însoţită de filmări de arhivă ale procesului de producţie din Japonia. Modelele cheie, cum ar fi Sunset Malibu Barbie din 1971, Day to Night Barbie din 1985 şi cea mai bine vândută Totally Hair Barbie din 1992, sunt evidenţiate. O secţiune dedicată coafurilor Barbie dezvăluie trecerea la texturi mai diverse ale părului, reflectând tendinţele de incluziune mai largi.

Paşi semnificativi în reprezentare sunt, de asemenea, celebraţi, cum ar fi introducerea primei păpuşi Barbie de culoare, Christie, în 1968, împreună cu primele păpuşi Barbie hispanice şi asiatice. Dezvoltările mai recente includ linia Fashionista din 2016, oferind diverse tipuri de corpuri, şi o Barbie din 2022 cu sindrom Down.

Expoziţia explorează, de asemenea, evoluţia arhitecturală şi de modă a lumii Barbie, prezentând Casa de Vis Barbie din 1962, inspirată de Florence Knoll, şi un model din 1978 care reflectă stilul lui Frank Gehry. Articolele de modă includ ţinutele purtate de Margot Robbie în filmul de succes Barbie al Gretei Gerwig, subliniind impactul cultural durabil al brandului.

Thom crede că atractivitatea durabilă a Barbie constă în reflectarea tendinţelor societăţii, permiţând fiecărei generaţii să găsească propria semnificaţie în păpuşă. ”Barbie: The Exhibition” este deschisă până pe 23 februarie 2025, oferind o retrospectivă vibrantă asupra istoriei dinamice a acestei embleme culturale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici