- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.02.2014, 16:44)
- Gabriel Burete
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peisaje inedite: Care sunt cele mai fotogenice locuri din lume - GALERIE FOTO
Un sondaj plasează Londra în topul celor mai puţin fotogenice locuri din lume. Clasamentul arată ce peisaje ocupă poziţiile fruntaşe şi care este destinaţia de lux preferată de turişti.
Urmărește
10073 afișări
Peisaje inedite: Care sunt cele mai fotogenice locuri din lume (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Fotogenia, în sensul ei estetic, este dificil de clasificat, din cauza lipsei unor elemente obiective, cuantificabile, care să departajeze subiecţii. De aceea, un top al celor mai fotogenice locuri din lume poate să nu fie neapărat relevant. Mai ales atunci când toate voturile vin de la membrii unui site care promovează produse de lux, reprezentând, deci, o singură categorie socială, sau când sondajul plasează Londra drept al doilea cel mai puţin fotogenic loc din lume, spre indignarea Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Sondajul a fost comandat de Fujifilm, cu ocazia lansării modelului X71, aparat de fotografiat care va fi oferit drept premiu, prin tragere la sorţi, unuia dintre respondenţi. Site-ul VeryFirstTo.com a mers şi mai departe, propunând o excursie către locurile clasate pe primele zece poziţii, pentru suma de 72 000 de lire sterline, 87 722 euro. Cei care achiziţionează pachetul vor primi şi patru aparate foto de la Fujifilm, X-T1, X-Q1, XP70 şi X100S, astfel că vor putea realiza fotografii reuşite în toate cele zece locuri.
10. Câmpia Templelor, Bagan, Myanmar.
Bagan este un oraş antic situat în regiunea Mandalay, din Uniunea Myanmar. Între secolele al XI-lea şi al XIII-lea, când aşezarea era capitala Regatului Pagan, au fost cosntruite peste 10.000 de temple, pagode şi mânăstiri, dintre care în jur de 2.200 au rezistat până în prezent.
9. Golful Ha Long, Vietnam
Vinh Ha Long, golful dragonului care coboară, în vietnameză, este o destinaţie populară pentru turişti, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Zona este cunoscută pentru relieful carstic spectaculos şi pentru numeroasele insule, de diferite forme şi mărimi.
8. Torres del Paine, Patagonia, Chile
Parcul Naţional Torres del Paine, tunurile de la Paine, în spaniolă, este o rezervaţie care cuprinde munţi de peste 3.000 de metri, gheţari, lacuri şi râuri. Situat între pădurile subpolare de fag şi stepa Patagoniană, parcul atrage peste 150.000 de vizitatori în fiecare an.
7. Petra, Iordania
Oraşul Petra, piatră, în greacă veche, este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din lume. Fondat în secolul trei î.e.n, oraşul este faimos pentru clădirile săpate direct în piatră. Locul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1985.
6. Vârful Everest, Himalaya, Nepal/Tibet
Vârful Everest, cunoscut drept Chomolungma în Tibet şi Sagarmatha în Nepal, este cel mai înalt punct de pe Pământ, fiind aflat la 8.848 de metri deasupra nivelului mării. Vârful, care este situat exact pe graniţa dintre Nepal şi Tibet/China, a fost escaladat prima oară în 1953, de alpinistul neozeelandez Sir Edmund Hillary urmat, imediat, de şerpaşul Tenzing Norgay.
5. Rio de Janeiro, Brazilia
Rio de Janeiro, râu de ianuarie, în portugheză, este al doilea cel mai mare oraş din Brazilia şi capitala statului cu acelaşi nume. Rio este cunoscut pentru carnavalul care are loc în fiecare an, pentru celebrele plaje Copacabana şi Ipanema şi pentru statuia lui Iisus Mântuitorul, Cristo Redentor, de pe muntele Corvocado.
4. Ubud, Bali, Indonezia
Ubud este un oraş situat pe insula Bali, din Indonezia, fiind unul dintre importantele centre artistice şi culturale ale acesteia. Turismul din Ubud este axat pe yoga, tradiţii şi natură, iar aşezarea atrage în jur de 30.000 de vizitatori în fiecare an.
3. Marele Canion, Statele Unite ale Americii
Marele Canion al Fluviului Colorado, aşa cum este denumit oficial, este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Statele Unite. Canionul are 446 de kilometri lungime, până la 29 de kilometri lăţime şi o adâncime de peste 1.800 de metri. În prezent, este inclus în Grand Canyon National Park şi este administrat de triburile Hualapai şi Havasupai.
2. Marea Barieră de Corali, Australia
Marea Barieră de Corali, situată în nord-estul Australiei, este cel mai mare sistem de recif de corali din lume, incluzând aproape 3.000 de recifuri şi o mie de insule, care se întind pe o distanţă de 2.600 de kilometri, acoperind o suprafaţă de 344.400 de kilometri pătraţi. Sistemul, care poate fi văzut şi din spaţiu, este una dintre cele mai populare atracţii turistice din lume, atrăgând în jur de 3 miliarde de dolari anual.
1. Bora Bora, Polinezia Franceză
Bora Bora este o insulă vulcanică, din Polinezia Franceză, înconjurată de o lagună şi de o barieră de corali. Este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice de lux din lume, în prezent, economia insulei, cu puţin peste 8.000 de locuitori, fiind bazată aproape în întregime pe turism.
Citeşte şi:
Stalinskaya dacha, perla de pe malul Mării Negre. Cum arată staţiunea preferată a lui Stalin - FOTO, VIDEO
Citeşte şi:
"Castelul de vată": Cum arată Pamukkale, minunea din Patrimoniul UNESCO ce pare desprinsă dintr-o poveste - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe