Video Primul pui de zebră născut la Zoo Braşov. Turişii, invitaţi să îi aleagă un nume

Primul pui de zebră născut la Grădina Zoologică Braşov poate fi deja vizitat, iar turiştii sunt aşteptaţi să îl adopte şi să îi aleagă un nume.

Urmărește
326 afișări

Potrivit reprezentanţilor Grădinii Zoologice, în 24 august a avut loc naşterea unui pui sănătos de zebră Grant (Equus quagga boehmi), o femelă, primul născut la Zoo Braşov.

Starea de sănătate a mamei, cât şi evoluţia puiului de zebră imediat după naştere, au fost atent monitorizate de echipe de veterinari şi îngrijitori. Puiul este deja activ, manifestând un comportament curajos şi curios, învăţând să se adapteze noului său mediu.

„Publicul poate să viziteze puiul de zebră în cadrul programului obişnuit de vizitare al grădinii zoologice. Invităm toţi iubitorii de animale să vină şi să fie martorii acestui miracol al naturii, să se bucure de prezenţa acestor animale magnifice şi, de asemenea, să devină <naşii> micuţei, părintele adoptiv al puiului de zebră având şi privilegiul de a-i alege un nume”, a declarat Alin Pânzaru, directorul Zoo Braşov.

Mama, Zelda, adusă din Croaţia în 2020, se află într-o stare excelentă şi îşi îndeplineşte cu grijă rolul matern, alăptând şi protejându-şi puiul. Tatăl, Siep, a ajuns la Zoo Braşov în anul 2021 din Olanda; temporar este ţinut separat, pentru a proteja puiul de agresivitatea caracteristică a masculilor din această specie în perioada imediat următoare naşterii puilor, dar se va alătura familiei în cel mai scurt timp posibil, transmit reprezentanţii grădinii zoologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici