- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (22.01.2013, 10:39)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prinţul Harry spune că a omorât talibani în timpul misiunii sale în Afganistan
Prinţul Harry, care şi-a încheiat, luni, misiunea în Afganistan, în calitate de pilot pe elicoptere Apache, a spus că a omorât talibani în timpul petrecut în această ţară, subliniind că s-a ghidat după ideea că "uciderea unei persoane înseamnă salvarea alteia".
Urmărește
1010 afișări
Prinţul Harry spune că a omorât talibani în timpul misiunii sale în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Luni seară, Ministerul britanic al Apărării a anunţat că prinţul Harry a părăsit Afganistanul după o misiune care a durat 20 de săptămâni.
În timp ce se afla în Afganistan, prinţul în vârstă de 28 de ani a fost întrebat de agenţia de presă Press Association (PA) dacă a ucis insurgenţi în misiunile din provincia Helmand, iar acesta a răspuns "Da, aşa cum au făcut-o mulţi dintre noi".
"Să ucizi o persoană înseamnă să salvezi o alta (...) Asta era miza, cred", a mai spus acesta. "Dacă sunt oameni care încearcă să le facă rău băieţilor noştri, atunci îi vom elimina", a adăugat prinţul, care este al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
El a spus, totuşi, că nu a ales să fie pilot de elicoptere pentru a ucide oameni, misiunile principale fiind cele de escortare. "Dacă oamenii sunt răniţi, noi ne plasăm deasupra, pentru a împiedica orice atac al insurgenţilor, care ne văd şi spun «OK, este o luptă inegală, nu ne vom apropia»", a povestit prinţul.
Prinţul Harry este în permanenţă acompaniat de ofiţeri de securitate, care se ocupă de protecţia sa, inclusiv în Afganistan, la Camp Bastion, cea mai mare bază operaţională a armatei britanice din lume. Gărzile sale de corp nu îl însoţesc, însă, şi la bordul elicopterului.
Prinţul Harry a mai povestit despre viaţa de armată, calificând-o drept "total normală. Atât de normală pe cât poate să fie. Sunt unul dintre băieţi. Nu sunt tratat diferit". El a mai spus că regretă că mulţi îl văd "ca pe prinţul Harry în loc de căpitanul Wales, ceea ce este frustrant".
"Examenele au fost întotdeauna un coşmar pentru mine, dar, când este vorba de jucat fotbal, pe PlayStation sau pilotat, cred că aceste lucruri sunt în general mai uşoare decât mersul pe jos", a mai spus Harry.
Prinţul Harry a mai fost în misiune în Afganistan, timp de zece săptămâni, în perioada 2007 - 2008. Atunci a fost însărcinat cu coordonarea de la sol a atacurilor aeriene contra insurgenţilor talibani. Prinţul a mai spus că a preferat această a doua misiune, pentru că a fost mai plină de acţiune.
El a mai spus că fratele său mai mare, prinţul William, a dat dovadă de "puţină gelozie" în ceea ce îl priveşte, pentru că, "evident, ar fi adorat să fie şi el în Afganistan". Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, nu a fost niciodată trimis în astfel de misiuni, pentru că sunt considerate prea periculoase.
Prinţul Harry s-a mai declarat "încântat" de vestea că fratele său şi soţia lui, ducesa Catherine, aşteaptă un copil, care se va naşte în iulie, şi este "nerăbdător" să devină unchi.
În acelaşi interviu, Harry a vorbit şi despre scandalul în care a fost implicat în august, anul trecut: el a fost pozat nud, într-un hotel din Las Vegas, după ce jucase "strip-biliard". El a spus că "nu s-a ridicat la înălţimea (statutului său, n.r.), că şi-a decepţionat familia şi a decepţionat şi alte persoane". "Însă eram într-un spaţiu privat şi un anumit nivel de intimitate trebuie respectat", a mai spus acesta, adăugând că incidentul a fost "un exemplu clasic" al faptului că se comportă prea mult "ca un militar şi nu suficient ca un prinţ".
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe