Sam Simon, unul dintre creatorii serialului "Familia Simpson", a murit la vârsta de 59 de ani

Sam Simon, unul dintre creatorii serialului animat "Familia Simpson/ The Simpsons" şi de asemenea un înfocat susţinător al drepturilor animalelor, a murit din cauza unui cancer de colon la vârsta de 59 de ani, a anunţat luni agentul său de presă, citat de Reuters.

Urmărește
223 afișări
Imaginea articolului Sam Simon, unul dintre creatorii serialului "Familia Simpson", a murit la vârsta de 59 de ani

Sam Simon, unul dintre creatorii serialului "Familia Simpson", a murit la vârsta de 59 de ani (Imagine: Mediafax Foto / AP)

Sam Simon a câştigat nouă premii Emmy în calitate de scenarist şi producător executiv al serialului "Familia Simpson", o producţie TV de comedie, animată, care a debutat pe micile ecrane nord-americane în 1989 şi a câştigat simpatia unui număr impresionant de telespectatori din lumea întreagă.

Matt Groening, celălalt creator al serialului, care a colaborat cu Sam Simon pentru a produce acest serial pentru postul de televiziune Fox, a declarat: "Ne va fi dor de talentul fenomenal al lui Sam, de inteligenţa lui ascuţită şi de umorul său hâtru".

Al Jean, principalul producător executiv al serialului, a adăugat: "Personal, îi datorez lui Sam mai mult decât orice retribuţie materială. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a ajuta animalele, în memoria sa".

Medicii i-au spus lui Sam Simon că mai avea de trăit între trei şi şase luni atunci când a fost diagnosticat cu o formă incurabilă de cancer de colon în 2012. Producătorul TV, care a înfiinţat Sam Simon Foundation în 2012, a decis să îşi doneze întreaga avere, estimată la aproximativ 100 milioane de dolari.

"Vreau să ajut animalele", declara Sam Simon în august 2014. "Nu ştiu dacă acest lucru are sens din punct de vedere financiar, dar sunt banii mei şi pot să fac ce vreau cu ei. Mi-am ales o pasiune costisitoare la sfârşitul vieţii mele", a mai spus el.

După ce şi-a petrecut copilăria în Beverly Hills, în California, Sam Simon a devenit pasionat de artă şi a început să vândă benzi animate ziarelor din San Francisco în timp ce era student la Universitatea Stanford.

În 1988, Sam Simon s-a asociat cu desenatorul Matt Groening şi cu producătorul James L. Brooks pentru a crea serialul animat "Familia Simpson".

A coordonat echipa de scenarişti şi a contribuit la realizarea personajelor din familia disfuncţională Simpson - şarmantul Homer, soţia lui ascultătoare Marge şi copiii lor - răsfăţatul Bart, tocilara Lisa şi bebeluşul Maggie.

Serialul a fost conceput ca o satiră socială inteligentă, construită în jurul unor personaje care excelează în stupiditate, şi a devenit cel mai difuzat sitcom din istoria televiziunii americane.

După patru sezoane, Sam Simon a negociat un acord pentru a părăsi serialul, dar primind în continuare un procent din încasările viitoare ale show-ului, care i-au adus între 20 de milioane şi 30 de milioane de dolari pe an. Numele său continuă să apară în calitate de producător executiv pe genericul serialului "Familia Simpson".

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 31 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime time în SUA. De la lansarea lui, în 1989, "Familia Simpson" a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din serial. Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copiii Bart, Lisa şi Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională.

Serialul "Familia Simpson" a introdus expresia "D'oh!" în Oxford English Dictionary, iar membrii îndrăgitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici