Scandalul Cambridge Analytica | Şeful securtăţii de la Facebook şi-a anunţat DEMISIA după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt încă folosite pentru ingerinţe politice în SUA

Şeful securităţii de la Facebook, Alex Stamos, a declarat că va părăsi compania la sfârşitul lunii. Anunţul a fost făcut după ce Facebook a descoperit persoane ce continuă să folosească platforma de socializare pentru a manipula discuţiile politice şi pentru a influenţa rezultatele alegerilor parlamentare din Statelor Unite.

Urmărește
872 afișări
Imaginea articolului Scandalul Cambridge Analytica | Şeful securtăţii de la Facebook şi-a anunţat DEMISIA după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt încă folosite pentru ingerinţe politice în SUA

Scandalul Cambridge Analytica | Şeful securtăţii de Facebook şi-a anunţat DEMISIA după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt folosite încă pentru ingerinţe politice în alegerile din SUA

Alex Stamos nu va fi înlocuit după plecare, ceea ce înseamnă că nimeni nu va ocupa funcţia de “ofiţer şef de securitate” la Facebook. Utilizatorii sunt curioşi cum vor gestiona problemele majore de securitate cei de la Facebook, mai ales în privinţa conturilor false ce se folosesc pentru manipularea temelor politice, precum cele din scandalul Cambridge Analytica.

Facebook a desfinţat departamentul de securitate, iar cei care vor gestiona problemele existente vor fi inginerii de securitate, analiştii, investigatorii, precum şi alţi specialişti.

Facebook va "evalua ce fel de structură ar fi cea mai potrivită” pentru a proteja utilizatorii, a preciazat Alex Stamos.

Plecarea lui Stamos pare a fi o pierdere grea pentru companie, acesta fiind cunoscut ca fiind unul dintre puţinii CEO de la Facebook care anunţa public informaţii sensibile.

Potrivit Reuters, Stamos a fost numit director în domeniul de securitate al Facebook în 2015. Anterior, acesta a lucrat pentru Yahoo, de unde şi-a dat demisia după ce a descoperit că firma a realizat un sistem de scanare a e-mail-urilor Guvernului.

Stamos a anunţat că se va axa, după plecarea de la Facebook, pe probleme de cercetare la Universitatea Stanford, unde va conduce departamentul privind probleme de securitate . Plecarea lui Stamos s-ar fi decis anul trecut, conform New York Times, dar Facebook i-a cerut să rămână până în luna august.

Serviciile secrete americane au avertizat că Rusia intenţionează să influenţeze şi scrutinul parlamentar parţial programat în noiembrie 2018.

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic".

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit)

. Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump. Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat firma de socializare online.

La finalul lunii iulie, Facebook a pierdut tot avântul înregistrat în prima jumătate a anului, iar Mark Zuckerberg a pierdut peste 15 miliarde de dolari potrivit Bloomberg Billionaires.

Scăderea acţiunilor a şters peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, care era de aproximativ 618 miliarde de dolari, în 26 iulie, la închiderea şedinţei de tranzacţionare.

Compania a raportat venituri record, de 13,23 miliarde dolari, în ultimul trimestru, în creştere cu 42% de la an la an, însă a ratat estimările analiştilor, de 13,3 miliarde de dolari.

Potrivit CNBC, nicio companie nu a mai pierdut 100 de miliarde de dolari într-o zi, însă Intel s-a proiat în 22 septembrie 2000, cu o pierdere de 90,7 miliarde de dolari, urmată de Microsoft în 3 aprilie 2000 cu o pierdere de 80 de miliarde de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici