- Home
- Life-Inedit
- (14.05.2020, 10:33)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU. Câinii suferă dificultăţi emoţionale în adolescenţă precum oamenii, spun specialiştii
- Câinii sunt mai puţin receptivi la comenzi în perioada adolescenţei
- La fel precum oamenii când se află la pubertate, câinii pot deveni uşor confuzi şi suferă crize emoţionale
- Descoperirea este o nouă etapă, spun specialiştii, spre o mai bună înţelegere a psihologiei canine
Urmărește
3297 afișări
Sursa foto: profimedia
Cercetările făcute pe câini au scos în evidenţă faptul că animalele răspund mai greu la comenzi în perioada adolescenţei. Paralela făcută dintre cel mai bun prieten al omului şi adolescenţi oferă noi perspective pentru o mai bună înţelegere a psihologiei canine.
La fel ca oamenii în adolescenţă, şi câinii pot suferi crize emoţionale. La pubertate, relaţia cu părinţii devine uşor nesigură iar adolescenţii intră deseori în conflict cu adulţii. Aceaşi constatare se pare că se aplică şi în cazul căţeluşilor: devin mai puţin receptivi la comenzi şi sfidează pe stăpâni. Specialiştii afirmă că astfel de comportamente sunt normale, pentru că în creier se produc schimbări din cauza hormonilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Aşa se explică cum majoritatea deţinătorilor de patrupede când se lovesc de problemele pe care le întâmpină din partea animăluţelor în perioada lor de adolescenţă se decid să-i ducă la adăpost. Studiile făcute pe ciobăneşti germani, goldeni retrieveri, labradori şi metişi au demonstrat că tranziţia de la adolescenţă la maturitate se face într-un interval de 6-9 luni.
Un căine în vârstă de 8 luni se află deja la adolescenţă şi poate fi mai puţin receptiv decât un pui, pentru că atunci începe să treacă prin etapele schimbării. Perioada de pubertate la câini este importantă pentru că la fel ca în cazul oamenilor, în acest interval se conturează trăsăturile de caracter pentru viitor.
Studiul sugerează că tiparele umane din adolescenţă nu sunt caracteristice doar oamenilor, mai nou, ele se regăsesc pentru aceeaşi perioadă a vieţii şi la câini.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe