Unde va fi depus pentru ultimele omagii şi când va fi înmormântat cântăreţul Leo Iorga

Trupul neînsufleţit al muzicianului Leo Iorga, care a murit sâmbătă, la vârsta de 54 de ani, va fi depus luni la Casa Eliad din Bucureşti, iar înmormântarea va avea loc marţi, la Cimitirul Bellu.

Urmărește
2224 afișări
Imaginea articolului Unde va fi depus pentru ultimele omagii şi când va fi înmormântat cântăreţul Leo Iorga

Unde va fi depus pentru ultimele omagii şi când va fi înmormântat cântăreţul Leo Iorga

„Trupul neînsufleţit va fi depus luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), urmând ca marţi să aibe loc înmormântarea la Cimitirul Bellu", se arată într-un anunţ publicat de soţia lui Leo Iorga, Paula Iorga, pe reţeaua de socializare online Facebook.

„Fie ca sufletul tău să zboare nestingherit şi lin în împărăţia cerurilor, unde vei fi alături de colegii tăi Teo Peter şi Emil Laghia, Gyuri Pascu etc. (...) Dumnezeu să te odihnească şi să te ierte, dragostea mea, luptătorul meu neînfricat!", a mai scris soţia artistului.

Leo Iorga a fost unul dintre cei mai cunoscuţi solişti şi chitarişti rock din România, numele lui fiind legat mai ales de trupele Cargo şi Compact B, alături de care a lansat hituri care au rămas în memoria fanilor.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboşar în trupa Liceului "Ioan Slavici" din localitate. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact.

„Cine eşti tu oare?", un album compus de Adrian Ordean, include hituri rock care au rămas indisociabil legate de vocea lui Leo Iorga, precum „Cine eşti tu oare?", „Te visez mereu", „Să te gândeşti la mine", „Nu uita", „Trenul Pierdut", „Singur în noapte", „Omul negru".

După plecarea din Compact B, în 1996, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a fost solist al trupei Pacifica.

În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu".

Din discografia lui Leo Iorga mai fac parte albume precum „O altă tăcere" (2005, Pacifica).

În ultimii ani, Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate. Astfel, în 2014, a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Leo Iorga a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas.

„În 2011, Leo a fost supus primei operaţii pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, dupa ce şi-a revenit din anestezie, a fost «Când pot să cânt?». Şi după şase luni a urcat pe scenă. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze - la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale şi le-a suportat cu încredere şi curaj. A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat şi varianta vaccinului cubanez, a făcut şi imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ţinut departe de scena şi de publicul care îl iubeşte. Poate că dragostea oamenilor (familie şi fani) i-a dat forţa de a merge mai departe şi de a încerca pe propriul corp orice. Pentru că Leo vrea să cânte, el trăieşte pentru şi prin muzică: «Cât mă va ţine Dumnezeu pe pământ vreau să cânt», spunea când nu era la tratament. Leo a fost mereu alături de cei care îl iubesc, adică pe scenă, în faţa publicului, oriunde în ţară cu medicamentele după el", povesteau, în februarie iniţiatorii unei campanii de strângere fonduri pentru tratamentul artistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici