Vagoanele vechi de metrou din Atlanta îşi găsesc un nou scop pe fundul oceanului

  • Două vagoane de metrou dezafectate au fost scufundate în largul coastei Georgiei pentru a crea habitat marin artificial.
  • Recifele artificiale, parte a unui proiect de peste 40 de ani, oferă adăpost şi locuri de reproducere pentru fauna marină.
  • Autoritatea de Transport plănuieşte să doneze mai multe vagoane în viitor, contribuind la sustenabilitate şi protecţia mediului.
Urmărește
3351 afișări
Imaginea articolului Vagoanele vechi de metrou din Atlanta îşi găsesc un nou scop pe fundul oceanului

Sursa foto: Instagram

Două vagoane de metrou dezafectate de la Autoritatea Metropolitană de Transport Rapid din Atlanta (MARTA) au fost reutilizate ca parte a unui recif artificial de pe coasta Georgiei, creând un nou habitat pentru fauna marină, informează Smithsonian Magazine. Aceste vagoane, care odinioară transportau navetişti prin Atlanta, îndeplinesc acum un alt rol pe fundul oceanului, unde peştii, coralii şi alte creaturi marine pot prospera.
 
Iniţiativa face parte dintr-un efort pe termen lung al Diviziei de Resurse Costiere din Georgia pentru a îmbunătăţi mediile marine. De peste 40 de ani, aceştia au dezvoltat recife artificiale folosind materiale precum moloz de beton, suporturi de poduri şi nave scufundate. Aceste structuri artificiale oferă adăpost şi locuri de reproducere pentru peşti, într-un fund de mare nisipos, altfel lipsit de viaţă. Adăugarea vagoanelor de metrou din Atlanta la ”reciful L”, situat la aproximativ 37 de km de Insula Ossabaw, îmbunătăţeşte şi mai mult acest habitat.
 
Înainte de a fi scufundate, vagoanele au fost curăţate de materiale periculoase, asigurând că nu vor reprezenta riscuri pentru mediu. Scafandrii care inspectează reciful au observat deja nouă specii de peşti şi creşteri de corali pe structuri, confirmând succesul acestora în atragerea vieţii marine.
 
Proiectul nu doar că sprijină ecosistemele marine, ci atrage şi scafandri şi pescari recreaţionali, stimulând turismul local. MARTA plănuieşte să doneze mai multe vagoane dezafectate în viitor, continuându-şi angajamentul faţă de sustenabilitate. Această abordare ecologică de eliminare a vagoanelor vechi este o sursă de mândrie pentru oraş, care este, de asemenea, în proces de introducere a unor trenuri noi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARTA (@martatransit)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici