Vânătoarea ilegală de rinoceri este în creştere după ce restricţiile au fost ridicate în Africa de Sud. De ce sunt ţinta braconierilor uriaşele mamifere

  • Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud este locul unde se află cea mai mare rezervaţie de rinoceri din lume
  • Pe măsură ce restricţiile au fost ridicate, braconajul a crescut semnificativ
  • Autorităţile se luptă cu bandele de braconieri pentru a proteja speciile de animale aflate pe cale de dispariţie
Urmărește
1186 afișări
Imaginea articolului Vânătoarea ilegală de rinoceri este în creştere după ce restricţiile au fost ridicate în Africa de Sud. De ce sunt ţinta braconierilor uriaşele mamifere

Sursa foto: profimedia

Autorităţile de mediu din Africa de Sud şi-au început tardiv eforturile de conservare a rinocerilor, relatează Deutsche Welle.

„Din ianuarie până la sfârşitul lunii iunie 2021, 249 de rinoceri au fost braconaţi pentru cornul lor în Africa de Sud”, a declarat Barbara Creecy, Ministrul Mediului, Silviculturii şi Pescuitului într-un comunicat.

Specie pe cale de dispariţie, uriaşele mamifere sunt vânate pentru coarnele lor, despre care se crede că au propietăţi miraculoase, anti-cancer.

Africa de Sud s-a aflat sub blocaj sever din cauza pandemiei de coronavirus. Însă odată cu ridicarea restricţiilor, numărul cazurilor de braconaj a crescut.

Autorităţile se luptă pentru a contracara fenomenul care afectează vastele parcuri naţionale. Cele mai multe incidente au avut loc în Parcul Naţional Kruger, unde au fost ucişi 132 de rinoceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici