- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (10.04.2012, 16:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Whisky scoţian, produs la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
O mică cantitate de whisky va fi produsă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), pe baza unor ingrediente provenind de la distileria Ardberg de pe insula scoţiană Islay, în cadrul unui experiment ştiinţific care studiază efectele avute de lipsa gravitaţiei asupra procesului de maturare.
Urmărește
82 afișări
Whisky scoţian, produs la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (Imagine: Shutterstock)
Compuşi extraşi din malţul nematurat şi particule de lemn de stejar afumat au fost trimise pe ISS prin intermediul unui vehicul spaţial de tip cargo, fără echipaj uman la bord, lansat în octombrie 2011, informează bbc.co.uk.
Oamenii de ştiinţă vor să înţeleagă felul în care acestea interacţionează pe orbita terestră, unde forţa de gravitaţie este aproape nulă.
Potrivit reprezentanţilor firmei NanoRacks LLC, compania americană care sprijină acest proiect, înţelegerea felului în care gravitaţia influenţează procesul de maturare va stimula multe industrii, inclusiv pe cea a producătorilor de whisky, încurajându-le să conceapă noi produse în viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Experimentul din spaţiu, prezentat la Edinbugh International Science Centre, va dura cel puţin doi ani.
Moleculele trimise în spaţiu provin de la două tipuri de substanţe din clasa terpenelor - substanţe adeseori cu miros şi gust aromat.
Aceasta este pentru prima oară când oamenii studiază interacţiunea terpenelor cu alte molecule în condiţii de imponderabilitate.
Oamenii de ştiinţă vor măsura interacţiunea dintre aceleaşi tipuri de molecule şi în condiţii gravitaţionale obişnuite, pe Terra, pentru a compara apoi rezultatele.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe