- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (10.04.2012, 16:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Whisky scoţian, produs la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
O mică cantitate de whisky va fi produsă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), pe baza unor ingrediente provenind de la distileria Ardberg de pe insula scoţiană Islay, în cadrul unui experiment ştiinţific care studiază efectele avute de lipsa gravitaţiei asupra procesului de maturare.
Urmărește
82 afișări
Whisky scoţian, produs la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (Imagine: Shutterstock)
Compuşi extraşi din malţul nematurat şi particule de lemn de stejar afumat au fost trimise pe ISS prin intermediul unui vehicul spaţial de tip cargo, fără echipaj uman la bord, lansat în octombrie 2011, informează bbc.co.uk.
Oamenii de ştiinţă vor să înţeleagă felul în care acestea interacţionează pe orbita terestră, unde forţa de gravitaţie este aproape nulă.
Potrivit reprezentanţilor firmei NanoRacks LLC, compania americană care sprijină acest proiect, înţelegerea felului în care gravitaţia influenţează procesul de maturare va stimula multe industrii, inclusiv pe cea a producătorilor de whisky, încurajându-le să conceapă noi produse în viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Experimentul din spaţiu, prezentat la Edinbugh International Science Centre, va dura cel puţin doi ani.
Moleculele trimise în spaţiu provin de la două tipuri de substanţe din clasa terpenelor - substanţe adeseori cu miros şi gust aromat.
Aceasta este pentru prima oară când oamenii studiază interacţiunea terpenelor cu alte molecule în condiţii de imponderabilitate.
Oamenii de ştiinţă vor măsura interacţiunea dintre aceleaşi tipuri de molecule şi în condiţii gravitaţionale obişnuite, pe Terra, pentru a compara apoi rezultatele.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe