ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în Oltenia, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali

Meteorologii au emis o atenţionare Cod portocaliu de ploi torenţiale şi abundente valabilă până sâmbătă în nordul şi estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpaţii Meridionali şi Orientali, iar celelalte regiuni vor fi sub avertizare Cod galben de averse, descărcări electrice şi vânt.

Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în Oltenia, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali

ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în Oltenia, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, la ora 10.00, până duminică, la ora 12.00. În intervalul menţionat, în nordul şi estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi perioade cu ploi torenţiale şi abundente. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 50...90 l/mp şi izolat de peste 100 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).

De asemenea, potrivit altei avertizări, de Cod galben, valabilă de sâmbătă seara, până duminică la ora 10.00, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii şi va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

Meteorologii precizează că, începând de duminică dimineaţa până luni seara, la ora 22.00, aversele se vor extinde în toată ţara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova şi estul Munteniei temporar vor fi şi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci accentuat în toată ţara. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m şi cu precădere în Carpaţii Orientali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avertizare,
meteo,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici