- Home
- Meteo
- BUCUREŞTI, (23.01.2023, 13:29)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni: Cresc temperaturile după 31 ianuarie
Temperaturile în timpul zilei vor creşte începând cu luna februarie în majoritatea regiunilor ţării. Săptămâna aceasta vor fi ploi şi lapoviţă, mai ales la munte, potrivit prognozei pe două săptămâni transmisă luni de Adminsitraţia Naţioanlă de Meteorologie (ANM).
Urmărește
1332 afișări
Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni: Cresc temperaturile după 31 ianuarie
- Banat
Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile (maxime de 6...9 grade şi minime de 0...5 grade, în medie regională) se va ajunge spre finalul lunii ianuarie la valori în jurul celor normale perioadei din an, respectiv 1...3 grade ziua şi -4...-2 grade noaptea. După data de 31 ianuarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitaţii temporare în multe zile din interval, determinând un regim pluviometric uşor excendentar în sudul regiunii şi apropiat de normal în rest. La început vor fi mai ales ploi şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile, cu precădere în perioada 27 ianuarie - 1 februarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
- Crişana
Vremea va fi în răcire accentuată, astfel că de la valori peste cele specifice perioadei în primele zile (7...12 grade ziua şi 1...6 grade noaptea) spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0...3 grade şi minime de -5...-2 grade, mediat regional. Ulterior, după 1 februarie, sunt estimate valori diurne de temperatură în creştere uşoară. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, va creşte după data de 28 ianuarie, astfel că în ansablu regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână şi apropiat de normal în cea de-a doua. În primele zile ale intervalului de referinţă doar pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte (burniţă, ploaie, lapoviţă).
- Transilvania
La începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5...10 grade ziua şi -5...0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privinţa temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 şi 3 grade; mediat regional, minimele nopţillor vor fi de -7...-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat şi trecător vor fi precipitaţii slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va creşte.
- Maramureş
La începutul intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu valori diurne de 5...10 grade şi nocturne de -2...3 grade, în medie. Ulterior, după data de 26 ianuarie, vremea va fi în răcire, urmând a se înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime de 0...4 grade şi minime de -6...-3 grade, temporar chiar mai coborâte. În prima săptămână, va fi deficit pluviometric semnificativ, însă după data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.
- Moldova
Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privinţa valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1...3 grade, iar în timpul nopţilor de -6...-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creştere uşoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spaţii mici urmând a se semnala precipitaţii slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitaţii locale, predominant sub formă de ninsoare.
- Dobrogea
Vremea se va răci accentuat încă din prima zi din interval, astfel că valorile temperaturii aerului, deşi cu oscilaţii de la o zi la alta, se vor situa în general în jurul celor normale. Astfel, maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 şi 4 grade, iar minimele nocturne între -4 şi 0 grade (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor diurne. La începutul perioadei, pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe, mai ales burniţă, ce vor favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitaţii (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) pe arii extinse şi moderate cantitativ va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.
- Muntenia
Răcirea accentuată a vremii se va resimţi încă de la începutul intervalului şi cu precădere la valorile diurne care din data de 24 ianuarie vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1...4 grade, mediat regional; minimele nocturne vor fi de -4...-1 grade, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie-1 februarie. După data de 2 februarie este estimată o creştere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spaţii mici şi trecător urmând a se semnala precipitaţii slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ (ninsori, lapoviţă şi ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.
- Oltenia
Vremea se va răci accentuat din data de 24 ianuarie, astfel că valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale. Astfel, maximele diurne se vor situa în marea lor majoritate între 1 şi 4 grade, iar minimele nocturne în medie între -3 şi -1 grad (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor diurne. La începutul intervalului, local vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă. Probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente (predominant sub formă de ninsoare) va fi ridicată în perioada 27-28 ianuarie. Astfel, în ansamblu, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, chiar uşor excedentar în vestul regiunii.
- La munte
Vremea va fi în răcire semnficativă, astfel că valorile de temperatură, deşi cu unele oscilaţii, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de
-5...0 grade şi minime nocturne de -9...-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geoasă. O uşoară creştere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spaţii mici şi trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitaţii menţinându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe