- Home
- Meteo
- (20.12.2022, 10:43)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Temperaturile globale din 2023 vor fi printre cele mai ridicate înregistrate vreodată
- Temperaturile medii de anul viitor vor fi cu aproximativ 1.2 grade Celsius mai mari decât erau înainte ca oamenii să înceapă să influenţeze schimbările climatice, potrivit Met Office.
- Dacă se confirmă, acesta ar fi al zecelea an consecutiv în care temperaturile medii globale vor depăşi cu cel puţin 1 grad C faţă de cele din perioada preindustrială, adică perioada 1850-1900.
Urmărește
1357 afișări
Temperaturile globale din 2023 vor fi printre cele mai ridicate înregistrate vreodată
Anul viitor se preconizează că va fi unul dintre cei mai fierbinţi înregistraţi vreodată, temperaturile medii globale urmând să fie cu aproximativ 1.2 grade C peste ceea ce erau înainte ca oamenii să înceapă să determine schimbările climatice, preconizează Met Office din Marea Britanie.
Cel mai cald an actual din înregistrările care datează din 1850 este 2016, un an în care s-a înregistrat un model climatic "El Niño" în Pacific, care împinge în sus temperaturile globale pe lângă tendinţele de încălzire globală, potrivit The Guardian.
Prof. Adam Scaife, şeful departamentului de predicţii pe termen lung de la Met Office, a declarat: „În acest raport, se estimează că va fi un an mai cald. Fără un "El Niño" precedent care să stimuleze temperatura globală, 2023 ar putea să nu fie un an record, dar, având în vedere că creşterea de fond a emisiilor globale de gaze cu efect de seră continuă în ritm alert, este probabil ca anul viitor să fie un alt an notabil în această serie”.
Dr. Nick Dunstone, de la Met Office, care a condus prognoza temperaturii globale pentru 2023, a declarat: „temperatura globală din ultimii trei ani a fost influenţată de efectul unei perioade prelungite de La Nina, când în Pacificul tropical se înregistrează temperaturi mai scăzute decât media la suprafaţa mării”.
„La Nina are un efect temporar de răcire asupra temperaturii medii globale".
„Pentru anul viitor, modelul nostru climatic indică un sfârşit al celor trei ani consecutivi cu starea La Nina, cu o revenire la condiţii relativ mai calde în unele părţi ale Pacificului tropical. Această schimbare este probabil să ducă la o temperatură globală în 2023 mai caldă decât în 2022”.
Dr. Doug Smith, un expert de frunte al Met Office în predicţia climatică, a adăugat: „Faptul că temperaturile medii globale se situează la sau peste 1 grad C timp de un deceniu maschează variaţia considerabilă a temperaturilor în întreaga lume. Unele locaţii, cum ar fi Arctica, s-au încălzit cu câteva grade din perioada preindustrială”.
Met Office prognozează o temperatură medie globală cu 1.08 grade C şi 1.32 grade C peste cea din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Anul trecut, Met Office a prezis că în 2022 temperatura globală va fi între 0.97 grade C şi 1.21 grade C peste nivelurile preindustriale, cu o estimare centrală de 1.09 grade C. Datele pentru anul care se încheie în octombrie sugerează că temperatura este cu aproximativ 1.16 grade C peste cea din era preindustrială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe