- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.07.2018, 17:23)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ziua Franţei, sărbătorită cu fast la Bucureşti. Prima întâlnire dintre Iohannis şi Kovesi, după revocare/ Ambasadorul Croaţiei, prezent la ceremonie în tricoul ţării sale GALERIE FOTO
Ziua Franţei a fost sărbătorită cu fast, sâmbătă, la Ambasada din Bucureşti, unde au participat fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, fostul premier Adrian Năstase, fostul ministru de Externe Mircea Geoană, liderul PNL, dar şi mai mulţi ambasadori.
Urmărește
3655 afișări
14 Iulie. Ziua Franţei, sărbătorită la Bucureşti cu fast. Prima întâlnire dintre Iohannis şi Kovesi, după revocare GALERIE FOTO
„Schimburile noastre comerciale s-au dublat în 10 ani. Franţa este cel de-al treilea client al României şi cel de-al patrulea furnizor al său. În România, sunt active aproape 2 400 de firme franceze, făcând astfel din Franţa cel de-al cincilea investitor străin din România. Întreprinderile noastre cred în potenţialul economiei româneşti. Ele au nevoie, în mod natural, de un mediu stabil şi previzibil pentru a continua să investească şi să creeze locuri de muncă”, a adăugat ambasadorul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
În încheiere, Michèle Ramis a amintit un citat al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, din anul 2017, când spunea: „Este de datoria noastră şi a voastră să trasăm singura cale care ne asigură viitorul: cea a refondării unei Europe suverane, unite şi democratice. Să avem împreună curajul să deschidem acest drum”.
În continuare, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs, în care a vorbit despre „parteneriatul strategic solid în toate domeniile” dintre Franţa şi România, dar şi despre contactele politico-diplomatice foarte bune.
„De 10 ani există între ţările noastre un parteneriat strategic solid în toate domeniile, pe care ne dorim să-l aprofundăm şi, în acelaşi timp, să-i dăm mai multă concreteţe. Celebrarea în acest an a unui deceniu de la consacrarea relaţiei strategice este o imensă oportunitate pentru a strânge şi mai mult legăturile noastre, dar şi pentru a lucra împreună pentru relansarea proiectului european, în special din perspectiva apropiatei preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene. Ultimii ani au cunoscut un elan remarcabil în relaţia cu Franţa. Contactele politico-diplomatice sunt numeroase şi foarte bune”, a afirmat Klaus Iohannis, în deschiderea recepţiei.
Preşedintele a amintit că statul român este recunoscător statului francez pentru ajutorul acordat în momentele dificile ale României, de la Marea Unire.
„Anul acesta sărbătorim Ziua Naţională a Franţei într-un moment de însemnătate deosebită pentru relaţia noastră istorică, şi anume Centenarul Marii Uniri. Naţiunea română va rămâne veşnic recunoscătoare Franţei, care, prin misiunea militară franceză condusă de Generalul Berthelot, a venit alături de noi în momentele cele mai dificile din istoria noastră şi a contribuit, prin credinţa în victorie şi ataşamentul pentru cauza libertăţii, la făurirea idealului naţional al Marii Uniri”, a mai susţinut Klaus Iohannis.
Şeful statului a participat alături de Laura Codruţa Kovesi la acest eveniment, însă aceştia aproape că nici nu s-au întâlnit, Klaus Iohannis plecând imediat după ce şi-a susţinut discursul. Fostul procuror-şef DNA a avut discuţii însă cu procurorul general Augustin Lazăr, dar şi cu mai mulţi invitaţi la recepţie. Şi Ludovic Orban s-a remarcat printre invitaţi, acesta discutând cu fostul premier Adrian Năstase.
De altfel, Adrian Năstase l-a criticat pe Liviu Dragnea, susţinând că liderul PSD a făcut multe compromisuri, iar acum timpul s-a întors în defavoarea lui.
"În ceea ce priveşte situaţia actuală faţă de Liviu Dragnea, eu cred că în momentul de faţă el este mult mai hotărât. El a oscilat foarte tare, a încercat să facă numeroase compromisuri şi timpul a trecut în defavoarea lui. (...) Cred că o astfel de lege de graţiere şi amnistie ar fi trebuit dată mai demult. Ultima lege de acest gen a fost dată în 2002 sau 2003 de guvernul pe care l-am condus şi cred că, periodic, în funcţie de schimbarea contextului economic, politic, în funcţie de politica penală a Guvernului, astfel de legi trebuie date. Cred acum că o astfel de lege ar fi nefericită", a precizat fostul premier.
Adrian Năstase l-a lăudat pe actualul premier al României pentru munca depusă, susţinând că, deşi are mici greşeli de exprimare, Viorica Dăncilă a făcut o muncă de apreciat, printre proiectele menţionate de Năstase fiind cel legat de legea off-shore, dar şi mărirea pensiilor.
Întrebat de jurnalişti dacă este necesară o eventuală suspendare a preşedintelui României, Adrian Năstase a răspuns: "După părerea mea, nu, dar nu sunt eu cel care să decidă".
Ambasada Franţei a plasat anul acesta celebrarea Zilei Naţionale sub semnul comemorării Centenarul Marelui Război. Astfel că, în cadrul evenimentului, invitaţii au putut admira expoziţia „Francezi şi români în Primul Război Mondial”, organizată de Ambasada Franţei în parteneriat cu Arhivele Naţionale din România.
Ziua naţională a Franţei este sărbătorită în fiecare an pe 14 iulie.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Adrian Năstase: Dragnea a făcut prea multe compromisuri, iar timpul a trecut în defavoarea lui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate