Alina Gorghiu: O ordonanţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 lei ar avea vulnerabilităţi - surse

O ordonanţă de urgenţă pentru neimpozitarea pensiilor sub 3000 lei are vulnerabilităţi, a spus ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, în şedinţa conducerii PNL, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Urmărește
1295 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: O ordonanţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 lei ar avea vulnerabilităţi - surse

Alina Gorghiu: O ordonanţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 lei ar avea vulnerabilităţi - surse

„Încă nu a venit la avizare proiectul de OUG, dar o să vă rog, dle preşedinte, ca la coaliţia de azi (joi - n.r.) să atrageţi atenţia că proiectul de OUG privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei are vicii de neconstituţionalitate. E vorba de art 115 din Constituţie: nu avem argumente pentru a trece de urgenţă aşa ceva. Trebuie votat proiectul liberal din Parlament. Nu pentru că este liberal, ci pentru că este calea corectă de reglementare. Mai simplu spus: situaţia avută în vedere de guvern nu poate fi calificată ca fiind una extraordinară, aşa cum ne cere Constituţia şi nu se poate susţine nici existenţa unei urgenţe în adoptarea reglementării”, a spus Alina Gorghiu.

Gorghiu i-a cerut lui Boloş să aloce bani pentru plata pentru modernizarea şi construirea celor două penitenciare.

„Daţi-ne voie să avem proiecte mari de investiţii, dacă tot ne-aţi pus miniştri. Avem de construit două noi penitenciare. Nu s-a mai reuşit asta de la Revoluţie încoace. Avem obligaţii cu CEDO. Aş vrea ca acest HG să fie gata luni, că altfel ne blochează. Vă rog să onoraţi plata pentru cele două penitenciare”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Ea a anunţat şi că pe data de 1 septembrie intră în vigoare ordinul de protecţie extins.

„72 la sută din români consideră că violenţa şi violenţa în familie sunt probleme majore în societate. Pe data de 1 septembrie intră în vigoare ordinul de protecţie extins. Înseamnă că protejăm nu doar victimele violenţei domestice, ci victimele tuturor violenţelor şi le putem asigura brăţări electronice. Cer suport pentru a promova aceasta lege în toate mediile”, a încheiat Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici