- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Antonescu: Mie mi-ar plăcea mai mult să guvernăm cu PD, dar cred că e mai probabil cu PSD
Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu declară, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că i-ar plăcea mai mult ca PNL să guverneze împreună cu PDL, după alegerile parlamentare, dar a subliniat că, în opinia sa, liberalii se vor alia cel mai probabil cu PSD.
Reporter: Se apropie alegerile parlamentare. Ce scor credeţi că va obţine PNL la aceste alegeri?
Crin Antonescu: Un scor bun. Sunt convins că suma voturilor obţinute de partid la aceste alegeri va fi considerabil peste scorul înregistrat la locale, de pildă, şi mă bazez în acest pronostic pe faptul că PNL a reuşit să propună alegătorilor oameni buni, în cele mai multe dintre colegiile care se vor disputa la aceste alegeri. Ca să fiu exact aritmetic, un scor categoric peste 20%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Rep.: Ce se va întâmpla cu liderii PNL care nu vor câştiga mandatele de parlamentari pentru care candidează?
C.A.: Vor continua probabil politica, fatalmente din afara Parlamentului. Activitatea parlamentară nu e singura formă de a face politică. Dacă vorbim de liderii actuali ai partidului, îi cunosc pe toţi, sunt oameni ataşaţi valorilor liberale. Cred că au ceva de spus în politica românească şi fără îndoială o vor face şi din afara Parlamentului, dacă va fi cazul. Sigur, însă, că una dintre caracteristicele acestei modificări de sistem electoral este aceea că, probabil, destule lucruri în ierarhia internă a partidelor se vor reaşeza în funcţie de aceste rezultate şi cred că e bine că electoratul în mod direct va opera, va determina aceste reaşezări.
Rep.: Se poate vorbi de sancţiuni în cazul unor eşecuri?
C.A.: Ah, nu... La liberali se poate vorbi foarte rar despre sancţiuni. Şi în afară de sancţiunea, cea mai grea, de altfel, pe care electoratul o poate da unora dintre noi, evident că, în înţeles disciplinar să spunem aşa, statutar, nu poate fi vorba de aşa ceva. E o competiţie la care toţi încercăm să câştigăm. Nu vom putea câştiga toţi.
Rep.: Veţi candida pentru un mandat de senator, în sectorul 1. De ce renunţaţi la calitatea de deputat?
C.A.: În evoluţia politică a cuiva există etape şi există vârste. Eu am deja o istorie ca deputat, am un număr de mandate ca deputat şi am o vârstă. Pe de altă parte, distribuţia personajelor pe care PNL le propune publicului, electoratului, are şi ea un rol în această organizare. Şi pentru că majoritatea colegilor mei au optat fie în continuare pentru Camera Deputaţilor, fie pentru colegii din ţară, am considerat că pentru reprezentarea partidului este un pas normal, un lucru normal, să merg la un colegiu pentru Senat, unde într-adevăr bătălia, confruntarea, competiţia pare un pic mai dificilă.
Rep.: Ce veţi face dacă nu veţi fi ales senator? Renunţaţi la politică?
C.A.: Nu. Eu nu am făcut şi nu fac politică pentru a fi senator sau pentru a fi ministru, pentru a avea o demnitate publică. Nu acesta este scopul intrării mele în politică şi nu acesta e scopul rămânerii mele în politică. Voi continua să fac politică şi în afara Parlamentului, dacă va fi cazul, pentru că din punctul meu de vedere politica este o formă de exprimare şi, dacă ai ceva de spus, poţi să o faci chiar dacă nu eşti parlamentar.
Rep.: Vă gândiţi să candidaţi la funcţia supremă în stat?
C.A.: Eu nu mă gândesc acum decât la aceste alegeri, pentru că ele sunt o încercare destul de grea pentru noi toţi, cei care am făcut sau facem politică în România. Din punctul meu de vedere, aceste alegeri pe baza unui sistem electoral modificat, în care în esenţă, de data aceasta, electoratul alege între oameni, şi nu în primul rând între partide, e un moment pe care l-aş califica istoric chiar şi este, pe de altă parte, un prag, o sită pentru toţi oamenii politici din România. Ce va rămâne după trecerea din această sită vom vedea şi va veni şi momentul când vom putea discuta un asemenea subiect (candidatura pentru alegerile prezidenţiale - n.r.). Deocamdată, eu şi toţi colegii mei ne concentrăm pe trecerea acestui prag foarte important şi esenţial, de fapt, care sunt alegerile parlamentare.
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
Citește mai departe:
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 13:01
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat