- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Baconschi: Prezumtivul ministru de Externe libian post-Gaddafi şi-a făcut doctoratul în România
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de ProTV, că "prezumtivul ministru de Externe dintr-un Cabinet post-Gadhaffi este într-adevăr o persoană care şi-a făcut studiile de doctorat în România".
Baconschi: Prezumtivul ministru de Externe libian post-Gaddafi şi-a făcut doctoratul în România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Nu suntem mediatori între triburi, dar urmărim profilarea unui Guvern alternativ şi bineînţeles că reprezentanţii opozanţilor lui Gaddafi au început să aibă şi contacte internaţionale. Prezumtivul ministru de Externe dintr-un Cabinet post-Gadhaffi este, într-adevăr, o persoană care şi-a făcut studiile de doctorat în România", a afirmat Baconschi la emisiunea "După 20 de ani".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
El a spus că, după Conferinţa Internaţională de la Londra de la începutul acestei săptămâni s-a constituit un grup de contact care va dialoga cu toate triburile, organizaţiile şi cu Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia, de la Benghazi.
"Ne trebuie reconciliere naţională acolo, nu război civil şi ne trebuie o perspectivă de reconstrucţie", a apreciat ministrul.
Teodor Baconschi a mai spus că, în ceea ce priveşte Libia, România a obţinut ceea ce dorea, şi anume ca implementarea celor două rezoluţii ONU să se facă de către NATO.
"Am obţinut ceea ce ne doream şi anume ca operaţiunea de implementare a celor două rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU (…) să fie operaţionalizate prin NATO. În acel moment, ne-am definit participarea şi nu putem face mai mult. Nici nu avem un interes imediat de a face mai mult şi nici resurse nu avem în măsura în care contribuţia noastră în alte teatre de operaţii este destul de substanţială", a spus ministrul.
El a atras atenţia că situaţia umanitară se degradează în Libia şi că în aceste condiţii este importantă continuarea presiunilor asupra regimului de la Tripoli, dar în această etapă nu se pune problema unei intervenţii militare terestre.
Întrebat dacă România ar putea trimite trupe în cazul în care se va pune problema unei participări terestre a Alianţei în Libia, ministrul a spus: "Nu avem resurse pentru aşa ceva. Majoritatea resurselor noastre sunt alocate în Afganistan".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO