Băsescu: E nevoie de 4,5 milioane euro pentru ca fregata să opereze, Guvernul va aloca resursele

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 22 martie.)

4 afișări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că pentru ca fregata Regele Ferdinand să opereze în Marea Mediterană timp de trei luni este nevoie de 4,5 milioane de euro, resursa financiară urmând să fie alocată de Guvern în următoarea şedinţă.

El a mai spus că în cel mai scurt timp Guvernul trebuie să aloce resursa financiară necesară pentru ca fregata Regele Ferdinand să opereze timp de trei luni în Marea Mediterană, potrivit rezoluţiei NATO.

Şeful statului a menţionat că pentru ca nava să opereze timp de trei luni în Marea Mediterană sunt necesare 4,5 milioane euro.

"Suntem stat membru NATO, când este o decizie NATO trebui să găsim resurse. Guvernul va trebui să pună la dispoziţie resurse. În CSAT sunt membri şi ministru de Finanţe şi primul ministru, deci trebuie să găsească resurse pentru punerea în aplicare a deciziei CSAT şi pentru respectarea obligaţiilor pe care România le are faţă de Alianţa Nord-Atlantică", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că CSAT a hotărât că România va participa la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică în total cu 207 militari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici