- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: România, suspectată că nu mai e capabilă de alegeri libere după fraudele de la referendum
România este suspectată că nu mai este capabilă să organizeze alegeri libere, după fraudele de la referendum, a spus, luni, preşedintele Traian Băsescu, menţionând că va trebui ca fraudele să fie investigate până la capăt. El a spus că în aceste condiţii va trebui să suportăm situaţia în care vor fi trimişi în ţară observatori OSCE la alegeri, România fiind stat UE.
Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Declaraţiile preşedintelui:
-
Voi desemna un premier care să servească interesului naţional. Povestea pe care o vehiculează orice politician cu suspendarea mea nu mă impresionează. Nu sunt un om căruia să-i fie frică de ceva. Sau în orice caz nu de politicieni.
-
România este suspectată că nu poate organiza alegeri libere, ca urmare a fraudelor de la referendum. Vom avea de suportat ruşinea de a avea observatori OSCE, stat membru al Uniunii Europene. Şi nu exclud posibilitatea ca şi alte organizaţii să ceară prezenţa la alegeri. Ce vă pot spune este că fraudele de la referendum vor trebui investigate până la capăt, pentru că votul este fundamentul democraţiei. Am auzit politicieni spunând‚ «da, dacă în trei secţii de votare au fost doar 500 de voturi furate nu e mult». Da, dar în România sunt 18.000 de secţii de votare. Dacă avem o medie de 500 la fiecare trei secţii de votare, lucrurile nu sunt în regulă. La aceste secţii de votare media este circa 12%, da? Sunt trei secţii de votare rurale. Un partid intră în parlament cu 5%. Nivelul fraudei este uriaş şi instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba până la capăt în numele democraţiei. Pentru mine nu mai au valoare, pentru mine personal, investigaţiile, pentru că ele nu mai pot schimba rezultatul referendumului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
-
În ceea ce mă priveşte, daţi-i înainte, am văzut că sunt cel mai mediatizat politician negativ, în condiţiile în care nu vorbesc de atâtea luni. Probabil că alţii ţin să fiu prezent în campanie, mă obligă să mă apăr.
-
Nu voi renunţa acum să spun de dragul liniştii pe care mi-o daţi, de dragul fotoliului de la Cotroceni: Veniţi să negociem instituţiile. Este exclus.
-
De circa cinci luni toate instituţiile statului sunt supuse unor atacuri continue: ANI, Înalta Curte, ICCJ, structurile de securitate naţională, toate sunt în tirul paradoxal al puterii. Nici măcar nu le tacă opoziţia. Cei care cred că aşa vor subordona instituţiile statului greşesc. Cât timp voi fi aici nu şi le vor subordona. Acestea vor funcţiona independent de influenţa politică, iar cu mine nu se va putea negocia.
-
Instituţiile statului nu-şi opresc funcţionarea pentru că este campanie. Cei care încearcă să pună pe seama campaniei funcţionarea instituţiilor statului greşesc. Nu putem spune: Domnule preşedinte, taci că deranjezi!
-
Lucrurile acestea trebuie rezolvate dacă vrem să avem un raport care să ne permită reluarea discuţiilor de intrare în Schengen.
-
Pentru oamenii cinstiţi, prezenţa în faţa procurorului este şansa de dezvinovăţire. Este şansa pe care o au să se poată dezvinovăţi. V-o spune un om care a fost destul de des în faţa procurorilor.
-
Adresez o rugăminte Parlamentului care îşi termină mandatul după 9 decembrie ca înainte de a pleca să rezolve aceste probleme care ţin de el.
-
Sunt elemente care nu pot caracteriza un stat de drept, care ne trimit cu mulţi ani înapoi, şi toată această depreciere a fost în ultimele 6 luni.
-
Nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui avocat al poporului.
-
ANI a constatat incompatibilitatea a patru demnitari. N-a existat nicio reacţie, decât de solidarizare cu cei 4 incompatibili. Este un alt lucru care nu este în favoarea românilor, dar este în favoarea unor politicieni. Aceste atitudini nu au nicio legătură cu interesul naţional.
-
Reacţia politicienilor este una de dispreţ faţă de interesul românilor. La Senat a existat o hotărâre definită ICCJ prin care s-a constata incompatibilitatea unui senator. Senatul a înfrânt decizia. La Camera Deputaţilor pentru 2 foşti miniştri s-a cerut începerea urmăririi penale. Reacţia Camerei a fost să nu permită începerea urmăririi. A câştigat un român vreun leu din suspendarea preşedintelui?
-
Cel mai pregnant eveniment care i-a afectat pe români a fost că urmare a evenimentelor din iulie-august s-a mers pe amânarea deciziei de intrare în spaţiul Schengen. Nu mă îngrijorează pierderile pentru cei 471 de parlamentari. Pierderea neintrării în Schengen îi vizează direct pe români şi economia. Şi cetăţenii şi economia au avut de pierdut foarte mult.
-
Din punct de vedere politic România este într-o situaţie dificilă în modul în care este evaluată în familiile din care facem parte. Urmare a evenimentelor din iulie-august ţara este pusă sub semnul întrebării ca stat de drept. România este suspectată că nu-şi mai menţine valorile statului de drept şi valorile europene. Raportul MCV va fi unul dezastruos.
-
Vreau să fac foarte clar că nu este treaba mea bătălia politică. Mă simt responsabil pentru România şi pentru români şi este obligaţia mea să am o atitudine responsabilă şi pentru că am dreptul de a vorbi.
Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO