- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.11.2012, 18:59)
- Adelina Dragomir
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Raportul MCV va fi unul dezastruos
Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că raportul MCV, ce urmează să fie prezentat în decembrie sau ianuarie, va fi unul "dezastruos", el menţionând că nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului.
Urmărește
788 afișări
Băsescu: Raportul MCV va fi unul dezastruos (Imagine: Wikipedia)
El a adăugat că va cântări greu şi negativ în raport şi "faptul că de circa 5 luni toate instituţiile statului sunt supuse unor atacuri continue", el menţionând, între altele, ANI, CC, Parchetul General. "Cei care cred că aşa îşi vor subordona instituţiile statului greşesc", a spus Băsescu.
De asemenea, preşedintele a arătat că Senatul nu a respectat hotărârea definitivă a ICCJ privind incompatibilitatea senatorului Mircea Diaconu, iar Camera Deputaţilor nu a permis începerea urmăririi penale pentru foştii miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, el menţionând şi solidarizarea USL cu cei patru reprezentanţi ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate de către ANI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"La Senat a existat o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-a constatat incompatibilitatea unui senator. Care a fost reacţia Senatului? Prin vot a înfrânt hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie. Aşa ceva demonstrează că România nu este stat de drept. La Camera Deputaţilor pentru doi foşti miniştri s-a cerut începerea urmăririi penale. Reacţia Camerei Deputaţilor a fost să nu încuviinţeze, să nu permită, prin vot, începerea urmăririi penale (...) Oriunde în lumea civilizată, când un ministru, un parlamentar este suspectat de eventuale acte de corupţie sau de incompatibilităţi sau de lucruri în neregulă, el demisionează. La noi, politicienii se solidarizează unii cu alţii. Or, asta demonstrează că nu suntem stat de drept. Iar efectele le vom vedea în raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare din luna decembrie sau ianuarie, când va fi emis", a argumentat preşedintele.
El a arătat că toată deprecierea privind statul de drept a fost generată în ultimele şase luni. "Credeţi-mă, însă, că sunt un om care are experienţă şi percepţia corectă a modului cum se analizează lucrurile la Bruxelles şi ele se analizează în spiritul angajamentelor noastre şi al valorilor Uniunii Europene. Va fi un raport dezastruos. Nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului, aşa cum ne angajasem, să avem un nou Avocat al Poporului prin consens între forţele politice. S-au respins tot timpul acţiunile justiţiei împotriva oamenilor politici importanţi. Sunt elemente care nu pot caracteriza un stat de drept. Sunt elemente care ne trimit cu mulţi ani înapoi şi toată această depreciere este generată în ultimele şase luni", a spus Băsescu.
El a menţionat că în urma evenimentelor din iulie-august s-a ajuns la amânarea deciziei privind aderarea României la spaţiul Schengen, având în vedere că s-a ieşit din criteriile politice de la Copenhaga.
"Cel mai pregnant eveniment care i-a afectat pe români, nu pe politicieni, repet, pe români, a fost că urmare a evenimentelor din iulie-august, în luna septembrie, când trebuia să se ia decizia de intrare în spaţiul Schengen, s-a mers pe amânarea acestei decizii, România ieşind din criteriile politice care au fost îndeplinite înainte de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, criteriul politic, criteriile de la Copenhaga. Vreau să întelegeţi că nu mă îngrijorează pierderile pentru cei 471 de parlamentari. Pierderea intrării în spaţiul Schengen îi vizează direct pe români, care ar fi trebuit să circule fără niciun control de frontieră în toată Europa, şi vizează economia românească, economie care acum este menţinută în sistemul de controale vamale, fie că la frontiera unui stat Schengen soseşte un camion, un avion, un vapor sau un tren. Deci şi cetăţenii şi economia au avut de pierdut foarte mult de pe urma amânării deciziei de intrare în spaţiul Schengen, decizie care, puteţi să vedeţi în concluziile Consiliului European de primăvară din 2011, fusese stabilită pentru luna septembrie", a mai arătat Băsescu.
Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat