Ciolacu, despre creşterea preţurilor: E normal că există o dinamică

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este normal să existe „o dinamică” în privinţa preţurilor, însă important este ca românii să aibă putere de cumpărare, ceea ce s-a relizat odată cu indexarea pensiilor şi a salariului minim.

Urmărește
233 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre creşterea preţurilor: E normal că există o dinamică

Ciolacu, despre creşterea preţurilor: E normal că există o dinamică

„Noi am indexat pensiile cu 13,8%, am mărit salariul minim. Acum doi ani spuneam că vom ajunge la 500 de euro şi la venitul mediu de 1000 de euro. Venitul mediu a ajuns la 1100 de euro şi la salariul minim la 480. E normal că există o dinamică (în privinţa preţurilor - n.r.). Dacă facem o raportare la un bon de acum 10 ani veţi vedea că raportarea numerică este la fel de mare”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat de jurnalişti despre creşterea preţurilor la produsele la bază.

Ciolacu a amintit că de anul viitor se va intra în formula salariului minim european, ceea ce va însemna „o formulă de creştere, nu mai este o decizie politică”. Odată cu implementarea salariului minim european, premierul spune că România intră „în rândul ţărilor dezvoltate”.

„Importantă este puterea de cumpărare. Iar în acest moment cu scăderea inflaţiei sub 5%, puterea cumpărare a crescut. De fapt, economia, 90% este pe investiţii. (...) De la începutul anului avem o creştere şi pe consum”, a mai spus Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici