- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (03.10.2016, 10:55)
- Vasile Magradean ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cioloş: Problema plagiatelor riscă să afecteze imaginea sistemului de învăţământ doctoral din România
Şcolile doctorale "care produc ştiinţă" şi cele care produc "diplome de doctorat pe bandă rulantă" trebuie separate, declară premierul Dacian Cioloş, potrivit căruia problema plagiatelor riscă să afecteze imaginea sistemului de învăţământ doctoral din România.
Urmărește
969 afișări
Cioloş: Problema plagiatelor riscă să afecteze imaginea sistemului de învăţământ doctoral din România (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)
Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Cluj-Napoca, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu”, că trebuie luate măsuri clare şi drastice în formarea doctorală, pentru a nu compromite "ceea ce se face bun", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Pe partea de educaţie mai avem lucruri de făcut pentru a întări credibilitatea sistemului de formare, în primul rând de formare doctorală care are nevoie de o recredibilizare. Avem nevoie să luăm măsuri clare şi drastice în România în formarea doctorală pentru a nu compromite ceea ce se face bun. Din păcate, cu această problemă a plagiatelor, imaginea sistemului de învăţământ doctoral din România riscă să fie afectată în Europa şi în lume, dacă nu luăm măsuri drastice, clare şi ferme. (…) E important să avem o abordare frontală legată de aceste riscuri de plagiat şi să trecem la o reevaluare a şcolilor doctorale astfel încât să eliminăm orice suspiciuni asupra şcolilor doctorale, să facem o separare clară între şcolile doctorale care produc ştiinţă şi cele care produc diplome de doctorat pe bandă rulantă”, a spus Cioloş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Potrivit acestuia, formarea doctorală este una de elită şi nu una curentă.
"Aceasta trebuie să rămână una de elită, care să presupună un efort personal în munca de cercetare, una care să producă ceva nou. Când vorbim de plagiat nu o lege poate defini ce înseamnă plagiat, ci cei care lucrează în cercetare şi care ştiu ce înseamnă a produce ceva nou şi a face să avanseze ştiinţa. Pe asta trebuie să ne bazăm toate şcolile doctorale, tot sistemul de cercetare. Ceva nou nu înseamnă a traduce ceva ceea ce a fost produs în altă parte, ci a găsi idei noi, argumentate cu argumente ştiinţifice şi a le pune într-o lucrare de doctorat”, a spus premierul.
La deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu”, Dacian Cioloş a primit medalia "Iuliu Haţieganu” a Universităţii.
Totodată, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu” a oferit flori studenţilor din anul întâi care au obţinut cele mai mari note la concursul de admitere.
La ceremonia de deschidere au asistat studenţi, cadre didactice ale UMF, printre cei prezenţi numărându-se şi fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.
Citeşte şi: Uniunea Salvaţi România a adunat 45.000 de semnături, din necesarul de 200.000: Sunt probleme în Diaspora
Citeşte şi: Liderul PNL Mircea Hava, convins că Dacian Cioloş va accepta să continue guvernarea susţinut de liberali
Citeşte şi: Ministrul de Externe Lazăr Comănescu: "Amicii" de la ambasada rusă au înţeles. Comisia comună să se pronunţe asupra istoriei
Citeşte şi: Proiect PSD: Directorii din preuniversitar, aleşi de corpul profesoral, nu numiţi prin concurs
Citeşte şi: Nicuşor Dan: O prezenţă masivă la vot ar putea împiedica PSD+ALDE să formeze guvernul după alegeri
Citeşte şi: Acuzaţii în BP privind votul deschis: "Dacă nu votezi cum dictează strada, să fii spânzurat"
Citeşte şi: Gorghiu, referitor la Cioloş: Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă şi carnet de partid
Citeşte şi: Vasile Blaga: Suntem un singur partid, am decis ca PNL să aibă un preşedinte unic - Alina Gorghiu
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe