- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciucă: Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România
Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România. Iniţiativele care reunesc sectorul public şi pe cel privat aduc beneficii nu doar la nivelul tranziţiei digitale, ci au un impact strategic considerabil la nivel economic, spune premierul Ciucă.
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, AHK.
Întrevederea a avut în vedere o serie de discuţii despre Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologie Comunicaţiilor (IPCEI ME/CT) şi a constituit o ocazie bună de reconfirmare a menţinerii angajamentului asumat de România în vederea creării unui ecosistem de microelectronică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Proiectul IPCEI ME/CT stimulează competivitatea industriei, aduce contribuţii prin creşterea economică durabilă şi crearea de noi locuri de muncă, şi poate oferi soluţii sau remedieri pentru disfuncţionalităţile pieţei pentru că reuneşte cunoştinţa, expertiza, resursele financiare şi actorii economici din întreaga Uniune Europeană.
“Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România, de aceea acest apel care sprijină direct dezvoltarea domeniului microelectronicii în România – o provocare existentă şi la nivelul UE, se va bucura de susţinerea noastră şi de alocările bugetare agreate. Astfel de iniţiative, care reunesc sectorul public şi pe cel privat aduc beneficii nu doar la nivelul tranziţiei digitale, ci au un impact strategic considerabil la nivel economic, reconfirmând atractivitatea României în faţa investitorilor naţionali şi internaţionali.
Avem în vedere, în mod evident, şi industria de automotive şi oportunitatea de a deveni o destinaţie dezirabilă şi pentru producţia de semiconductori - şi nu doar pentru asamblare - cu ajutorul celor patru Digital Innovation Hubs pe care proiectul le prevede”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
Pentru a întări angajamentul de implicare coerentă, sistematică în dezvoltarea industriei de microelectronică, conform planului agreat cu Comisia Europeană, prim-ministrul a propus menţinerea unui dialog constant şi stabilirea unei serii de întâlniri între beneficiarii direcţi ai proiectului, beneficiarii indirecţi şi reprezentanţii Guvernului. Aceste întâlni vor asigura latura palpabilă şi predictibilă a proiectului, prin prezentarea datelor pragmatice din teritoriu legate de activităţile şi capacităţile ecosistemului, transmite Guvernul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46