- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (31.05.2018, 12:37)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Daniel Constantin, fondatorul Pro România: În cazul respingerii formării unui grup parlamentar, decizia va fi atacată la CCR
Fondatul Pro România, Daniel Constantin, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că în situaţia în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va respinge solicitarea formării unui grup parlamentar a aleşilor formaţiunii politice, atunci decizia va fi atacată la Curtea Constituţională.
Urmărește
555 afișări
Daniel Constantin, fondatorul Pro România: În cazul respingerii formării unui grup parlamentar, decizia va fi atacată la CCR
Acesta a mai precizat că a fost deja trimisă marţi o solicitare pentru formarea unui grup parlamentar către preşedintele Camerei Deputaţilor.
"În urma înregistrării cererii pentru grup parlamentar, preşedintele Camerei Deputaţilor trebuie sa adopte o decizie, daca valideaza sau nu cererea. În caz de respingere, acea decizie va fi atacată la Curtea Constituţională a României" a afirmat deputatul independent, Daniel Constantin şi unul dintre fondatorii Pro România, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
El a explicat că punctul de vedere al Comisie permanente privind Statul deputaţilor şi senatorilor, care a transmis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor că deputaţii neafiliaţi nu-şi pot constitui un grup parlamentar, încalcă o decizie a CCR din anul 2010.
"Contrar celor susţinute de Comisia permanentă a camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, apreciem că interdicţia costituirii unui grup parlamentar din deputaţi neafiliaţi sau care au candidat pe liste ale unor formaţiuni politice diferite, reprezintă o încălcare a Constituţiei României şi a drepturilor ocrotite de aceasta. Comisia permanentă nu a avut în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 1490/2010 prin care s-a constatat ca fiind constituţională posibilitatea deputaţilor independenţi de a forma grupuri parlamentare. Realizarea distincţiei „independenţi” – „neafiliaţi” în ceea ce priveşte acordul nostru de voinţă liber exprimat, de a forma un grup parlamentar pentru a ne exercita prerogativele legale, duce la crearea unei stări de discriminare şi de limitare a drepturilor noastre", a explicat Constantin.
Fondatorul Pro România a adăugat că opinia forului legislativ este bazată exclusiv pe un Regulament care a fost modificat în mai multe rânduri, iar Comisia are doar un rol consultativ în ceea ce priveşte posibilitatea formării unui grup parlamentar de către deputaţii neafiliaţi.
"Opinia Comisiei este întemeiată doar pe un Regulament modificat succesiv pentru a servi unor interese particulare, fiind una care ne obligă să urmăm demersurile legale necesare, inclusiv procedura de contestare a Regulamentului Camerei Deputaţilor la Curtea Constituţională. Instanţa constituţională s-a pronunţat anterior şi trebuie/ sperăm să aibă o practică unitară şi pe viitor. Stabilirea situaţiei şi validarea unui grup parlamentar este de competenţa Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Comisia menţionată având cel mult un rol consultativ. Preşedintele Camerei Deputaţilor este cel care trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru deciziile luate faţă de cererea noastră", a completat Daniel Constantin.
Comisiilor de regulament şi de statut au transmis miercuri către conducerea Camerei Deputaţilor, deputaţii neafiliaţi nu-şi pot constitui un grup parlamentar, iar formarea de grupuri parlamentare ale unor partide care nu au obţinut mandate în urma alegerilor este interzisă.
Punctul de vedere transmis de către cele două Comisii vine în urma unei solicitări a liderului grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, referitor la posibilitatea constituirii unui grup parlamentar nou, după ce, la începutul săptămânii, Victor Ponta a anunţat că vrea constituie grupul parlamentar al partidului Pro România.
Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat, miercuri, că în Pro România se vor mai înscrie în zilele următoare încă trei deputaţi social-democraţi şi că va cere încă o dată constituirea grupului parlamentar din Camera Deputaţilor al acestui partid, în prezent acesta fiind format din 11 deputaţi.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe