- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.08.2011, 12:31)
- Eliana Radulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputat UDMR: În urma crizei UE s-ar putea destrăma - o reaşezare a lucrurilor pe făgaşul normal
Deputatul UDMR Edler Andras Gyorgy a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în urma crizei economice mondiale Uniunea Europeană ar putea să se destrame, ceea ce, în opinia sa, ar însemna o "reaşezare a lucrurilor pe făgaşul normal".
Urmărește
800 afișări
Deputat UDMR: În urma crizei UE s-ar putea destrăma - o reaşezare a lucrurilor pe făgaşul normal (Imagine: Shutterstock)
Întrebat care vor fi efectele crizei economice globale, deputatul a răspuns: "S-ar putea ca inclusiv Uniunea Europeană să sufere şi chiar să se destrame ca urmare a acestei crize, ceea ce este, în viziunea mea, o reaşezare a lucrurilor pe făgaşul normal".
Parlamentarul, care a studiat relaţii economice internaţionale la Universitatea "Transilvania" din Braşov, a arătat că, de fapt, prin înfiinţarea UE s-a urmărit standardizarea unor naţiuni cu un istoric de o mie, două mii de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Noi am vrut să concurăm Statele Unite ale Americii cu aceste măsuri. Numai că s-a uitat un lucru: America are o istorie de 200 de ani, iar fiecare stat din Uniune are o istorie de mii de ani, are propriile specificităţi. Nu putem să trecem peste acest lucru. Nu putem să le obligăm să funcţioneze la fel", a spus Edler Andras Gyorgy.
El a subliniat că ţările membre nu pot fi determinate, prin legi şi prin reglementări artificiale, să se comporte "de mâine" altfel.
"Poate acesta va fi o soluţie, să înţelegem că Europa nu este America, că avem alte principii de funcţionare şi că am funcţionat bine şi înainte de a intra în acestă Uniune, care este una şi foarte birocratică. O groază de bani se duc numai pe traducerea actelor normative în 18 limbi, pe cheltuielile cu aparatul central", a adăugat el.
Chestionat dacă acestă criză economică globală va afecta stabilitatea Uniunii Europene, Edler a răspuns afirmativ: "Da, Germania a dat semnale cât se poate de clare că vrea să iasă din UE şi e normal, pentru că ceea ce produce ea, cu economia sa sănătoasă, vine restul Europei să ia. Germania discută de mult timp cu Rusia privind colaborarea pe diferite segmente de business şi este pregătită deja pentru această posibilitate de destrămare a Uniunii".
El a ţinut să sublinieze că modul de funcţionare a UE este artificial şi nu va persista, mai ales în această situaţie în care fiecare are nevoie de bani. "Ar fi un lucru mult mai normal ca fiecare stat membru al Uniunii să trăiască după propriile reguli şi nu standardizat", a fost de părere deputatul Uniunii.
El a mai spus că acestă criză economică mondială trebuia să aibă loc. "De la producţie, noi ne-am axat pe servicii şi tot felul de inginerii financiare. Toată lumea a încercat să facă un ban din acest lucru, şi atunci este normal că aşa nu pot să funcţioneze lucrurile şi că, la un moment dat, trebuia să se întâmple o reaşezare a lucrurilor din punct de vedere economic", a mai afirmat el.
Întrebat în ce fel criza economică mondială a afectat România, deputatul a apreciat că acest lucru s-a întâmplat într-o mică măsură: "România, nefiind o ţară foarte dezvoltată, nu s-au obişnuit cu un standard ridicat de viaţă. Foarte mulţi dintre români trăiesc la sate, au gospodăria proprie, au foarte puţini bani şi trăiesc de pe o zi pe alta. Pe ei nu îi afectează. Ei, eventual, se uită la televizor şi ascultă despre criza globală. Desigur că există şi o categorie foarte bogată, dar majoritatea nu trăieşte la acele standarde cu care sunt obişnuiţi cei din occident. Oamenii resimt, dar nu chiar aşa de puternic".
Parlamentarul susţine că finalul crizei economice va fi momentul în care fiecare va înţelege adevăratele probleme şi va avea loc o reîntoarce la "modul sănătos" de funcţionare a economiei, în care exista un echilibru între producţie şi servicii.
S&P a redus vineri seară pentru prima dată ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar şi datoriei publice ridicate, dar şi pe fondul instabilităţii de pe scena politică de la Washington.
Bursele europene au deschis luni în coborâre, după ce agenţia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.
Liderii G7 au anunţat că sunt pregătiţi să ia măsuri coordonate "pentru a asigura stabilitatea şi lichiditatea pieţelor financiare", iar Banca Centrală Europeană a sugerat că este pregătită să înceapă să cumpere obligaţiuni de stat italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe