- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.09.2018, 21:16)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei/ Ce spune referitor la firmele sub acoperire ale serviciilor/ Despre Firea: Sper să nu se ajungă la excluderea ei din PSD
Preşedintele PSD a vorbit, duminică seara, despre serviciile secrete şi acuzaţiile de spionaj care i s-au adus. Liviu Dragnea a spus că respectă ofiţerii SRI, dar nu conducerile instituţiei, din cauza modului în care acestea au acţionat. Social-democratul a adăugat că printre modificările conţinute în legile securităţii naţionale este una care pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire. El a făcut referire şi la conflictul cu Firea: „Au mers cu ideea de a încerca din interior”. În ceea ce priveşte o eventuală pedeapsă pentru primarul Capitalei, şeful PSD a spus că nu este adeptul pedepselor dure şi că speră ca Gabriela Firea să nu fie exclusă din PSD.
Urmărește
5555 afișări
Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei. Acestea au acţionat obscur/ Ce s-ar putea întâmpla cu firmele sub acoperire deţinute de servicii
Despre Firea: Nu am fost adeptul unor pedepse dure. Va fi o discuţie serioasă în partid
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că în partid va exista o discuţie serioasă referitor la atacurile aduse de Gabriela Firea în ultima săptămână, precizând că el nu a fost niciodată adeptul unor pedepse dure.
"Am avut discuţii cu colegii de la Primăria Capitalei şi să iniţiem un proiect de lege în Parlament şi s-a şi votat la Senat, pentru trecerea Centurii la Primăria Capitalei. Dacă toate nerealizările la Primărie sunt din cauza mea, e în regulă. O duc şi pe asta. Dar nu sunt de acord ca indiferent ce funcţie are un membru să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile acestea puteau fi discutate în partid. Eu niciodată nu am fost adeptul unor pedepse dure. Va fi o discuţie serioasă în partid. Eu ştiu că avem un birou permanent naţional, sigur şi Congresul partidului. Nu există nicio decizie, absolut niciuna, cu excepţia propunerii ca premier a doamnei Sevil Shhaideh. Dar se discută şi cu conducerea celor două grupuri. La mine în spate la cabinet se întâlnesc vicepreşedinţii, liderii de grup. Formările de guverne, numirile. Din păcate, am auzit multe lucruri preluate de Victor Ponta, de la Rareş Bogdan, în legătură cu numirile de la Teleorman. Nu-mi aduc aminte să fie vreo decizie unilaterală, impusă, nici alegerile de Congres, nici în ceea ce priveşte formarea guvernului", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Preşedintele PSD a mai spus că speră ca Gabriela Firea să fie sinceră şi dezinformată, precizând că ar mai susţine-o o dată la Primăria Capitalei.
"Au început de a doua zi atacurile la mine, dar eu le spun tuturor colegilor obiectivul major al tuturor trebuie să fie păstrarea guvernării. În orice partid sunt oameni nesinceri, convingerea mea e că la noi sunt din ce în ce mai puţini. Eu sper să fie sinceră şi doar dezinformată (Gabriela Firea – n.r.). Eu am susţinut-o la Primăria Capitalei, când foarte mulţi şi din partid şi din afara partidului mi-au spus că nu este o soluţie foarte bună. Nu regret absolut deloc (faptul că a susţinut-o pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei – n.r.). Dacă s-ar întoarce timpul înapoi aş face la fel. Ce îmi doresc eu e ca ce s-a spus că se face la Primăria Capitalei să se întâmple", a completat Dragnea.
Şeful PSD a afirmat că speră să nu se ajungă la excluderea primarului general al Capitalei din partid
Dragnea a negat duminică faptul că s-a discutat în partid despre un alt candidat la Primăria Capitalei pentru anul 2020, după scandalul în care este implicată Gabriela Firea, spunând că speră să nu se ajungă la excluderea edilului din formaţiune.
"Cu mine nu a discutat nimeni subiectul aceste şi nu am purtat niciun fel de discuţii. Ah, sunt unii colegi supăraţi, dar astfel de acţiuni nu pot să facă bine PSD şi sigur că te poţi gândi că această campanie împotriva PSD de a destabiliza Guvernul, dar în partid nici formal, nici informal eu nu am vorbit despre o altă variantă la Primăria Capitalei în 2020", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Preşedintele PSD a afirmat că din punctul său de vedere nu trebuie să se ajungă la excluderea Gabrielei Firea.
"Din partea mea nu (excluderea din PSD a Gabrielei Firea –n.r.). Asta nu am de unde să ştiu (excluderea din partid a Gabrielei Firea în CEx al PSD – n.r.). Nu vorbim de balanţă de putere, noţiunea de balanţă de putere e exagerată. Sper să nu ajungem aici, dar nu depinde de mine", a mai spus Dragnea.
Dragnea: Pentru mine şi pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică
Liviu Dragnea a anunţat că petru el personal şi pentru formaţiunea pe care o conduce ideea unei amnistii nu este o "iluzie juridică", precizând că trebuie o soluţie să se repare "nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instanţe".
"Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis şi tranşant. Se vorbeşte în spaţiul public de a se găsi o soluţie să se repare toate nenrocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instante, aceste protocoale. Pentru mine şi pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiţiei li s-a cerut să se găsească soluţii pentru efectele acestor protocoale să fie şterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se vedea posibilitatea judecătorilor fără să fie terorizaţi. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece. De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaş de români care credeau că pot ajunge condamnaţi fără să fie judecaţi", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Pe 24 august, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, o anchetă a Comisiei de Supraveghere a SRI, pentru „eventualele fapte ilegale săvîrşite de SRI”, după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a făcut public un protocol secret al SRI.
Mesaj pentru Tudorel Toader: Trebuie să se grăbească
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să se grăbească cu nişte propuneri astfel încât să fie modificată urgent în Parlament Ordonanţa 6 , prin care ofiţerii SRI au drepturi în zona justiţiei.
"Cred că la un moment dat trebuie să se hotărească (Tudorel Toader – n.r.), trebuie să finalizeze propunerile de acte normative. Avem şi noi în parlament ordonanţa 6, celebra ordonanţă 6 care le-a dat putere de cercetare penală ofiţerilor SRI. A fost dată în guvernul Cioloş, de doamna Prună, prin ordonanţă. Atunci nu a mai ieşit nimeni în stradă. Această ordonanţă va fi picată. O să discutăm săptămâna aceasta ce punem în legea care abrogă ordonanţa, pentru că ea nu o să mai fie în vigoare. Domnul Toader trebuie să vină cu nişte propuneri", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liderul PSD a afirmat că România trebuie adusă în matca constituţională şi trebuie eliminate abuzurile.
"Cine mai ştie care este condamnat pe drept, care e condamnat pe nedrept, care e anchetat pe probe legale şi care e anchetat pe probe ilegale. Atunci trebuie să vină cu propuneri, să vină şi cu variantele. Aceste lucruri nu reprezintă o iluzie juridică, ci unul dintre obiectivele pe care noi ni le-am asumat ca partid. Din acest motiv nu vom ceda şi vom merge în continuare înainte.
Nu e în vigoare pentru tot legea 304. Se pare că la ÎCCJ nu e în vigoare, ci că se consider că intră în vigoare la 1 ianuarie. Trebuie să intre (în vigoare codurile penale – n.r.). România trebuie adusă în matca constituţională, statul român, altfel abuzurile vor continua. Asta vrem în continuare. Ideea de rezist este vorba de rezistenţă la schimbare, la readucerea normalităţii în România, nu despre iluzii juridice", a mai spus Dragnea.
Dragnea: Maior urmează să fie audiat în Comisia de politică externă. Încă se mai crede directorul SRI
Dragnea a anunţat că actualul ambasador al României în SUA George Maior urmează să fie chemat la audieri în Comisia de politică externă, precizând că acesta încă se mai crede directorul SRI şi că încă mai are întâlniri şi discuţii cu diverşi oameni.
"Pe noi ne interesează ca ofiţerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiţi bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut şi ţinut cont şi de contextual national şi de raportul cu celelalte instituţii. Adică nu se poate la nesfârşit şi poate în situaţia aceasta conducerile de la aceste servicii că noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituţională. El crede că şi acum e directorul SRI (George Maior – n.r.). Face şi acum discuţii, jocuri, întâlniri politice. Aşa mi-a zis cineva alaltăseară. Să vedem dacă se va confirma sa nu. A fost în perioada asta în România şi au început ceva tulburări la partid. Doar remarcam o coincidenţă", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liderul PSD a anunţat că George Maior urmează să dea explicaţii în Comisia de politică externă din Parlament.
"Ştiu că urmează să fie audiat la Comisia de politică externă, să vedem şi noi în ce se implică şi cum a sprijinit statul român. Bineînţeles că o să-l ţină în braţe Iohannis pe Maior", a completat Dragnea.
Şeful PSD: Iohannis a atacat la CCR, în 7 luni, 37 de legi. Vrea să blocheze orice se poate
Liviu Dragnea l-a atacat pe şeful statului Klaus Iohannis, spunând că acesta a atacat un număr record de legi la Curtea Constituţională şi încearcă să blocheze orice iniţiativă legislativă.
"Iohannis ştie tot ce facem fiecare dintre noi. Primeşte informări în permanenţă, unde mergem, ce urmează să vorbim. Să vorbim şi despre necesitatea avizului CSAT. În legea CSAT, care conţine nişte atribuţii exagerate, pentru că îl transform într-un supra-guvern, ceea ce nu e cazul, se spune că proiectul de buget ia aviz consultati de la CSAT. Aici s-a mers la ideea că CSAT trebuie să avizeze tot bugetul. E ca şi cum şi Parlamentul trebuie să stea până ia avizul. Pe 4 septembrie când te întâlneşti în CSAT, fiecare îşi spune punctul de vedere, stai acolo până găseşti o soluţie. S-a ridicat de la masa şi a suspendat şedinţa. Ce preşedinte…?", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
"Un prieten drag şi coleg de partid, până acum o lună şi jumătate îmi spunea – nu ceda. De vreo două-trei săptămâni de zile îmi spune – nu ar fi mai bine să nu ne certăm cu serviciile şi să nu le mai tăiem din bani. Nimeni nu face asta, le readucem în matcă. Nimeni nu le-a tăiat bani. S-au purtat discuţii cu fiecare instituţie şi s-a ajuns la o valoare acceptată din ambele părţi. Aş vrea să se declasifice stenograma din şedinţa CSAT, cum a cerut premierul. Cred că nu (nu o va declasifica Iohannis – n.r.)", a mai spus preşedintele PSD.
Liviu Dragnea afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a atacat în şapte luni mai mult decât a atacat fostul şef de stat, Traian Băsescu, în mandatele sale.
"Iohannis a atacat în 7 luni, 37 de legi. Vrea să blocheze orice se poate. Au fost legi care ne-am mirat că i-au scăpat. Nu (nu se vor mai tăia bani – n.r.). Asta a fost rectificare. O să mai fie probabil una în noiembrie şi o să se mai aloce nişte bani. Nu poţi să îi laşi fără bani, dar nu e permis nimănui să cheltui bani publici, sume mari de bani fără să ştie nimeni cum îi cheltuie. Pe noi ne interesează ca ofiţerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiţi bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut şi ţinut cont şi de contextual national şi de raportul cu celelalte instituţii. Adică nu se poate la nesfârşit şi poate în situaţia aceasta conducerile de la aceste servicii că noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituţională", a spus Dragnea, la Antena 3.
Citeşte continuarea, despre evaluarea miniştrilor şi remanierea guvernului, în pagina 3:
Citește mai departe:
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Gabriela Firea a publicat o scrisoare de susţinere a sa semnată de academicieni şi artişti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
Citește mai departe:
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe