- Home
- Politic
- BUCUREŞTI , (22.07.2018, 20:51)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: N-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere a guvernului / Liderul PSD anunţă creşterea punctului de pensie: Românii vor fi mai fericiţi şi mai greu de manipulat / Viorica Dăncilă ar fi fost chemată la Cotroceni la solicitarea Bruxelles-ului
Liviu Dragnea a anunţat, duminică, că nu a fost stabilită în coaliţie o discuţie despre o posibilă remaniere guvernamentală în această vară, precizând însă că o discuţie despre o evaluare a actului de guvernare în sine va exista. Liderul PSD s-a arătat mâhnit de maniera cum comunică unii miniştri. Referitor la alegerile prezidenţiale, Dragnea a spus că este deschisă posibilitatea unui candidat unic, care poate să fie de la PSD sau de la ALDE. Mai mult, social-democratul a anunţat că în 2019 punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei. Dragnea crede că după creşterile de pensii şi salarii care vor avea loc după modificările aduse de PSD, românii vor fi mai fericiţi şi „mai greu de manipulat”. Găsiţi, mai jos, şi celelalte declaraţii importante făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor.
Urmărește
4316 afișări
Dragnea: N-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere a guvernului / Liderul PSD anunţă creşterea punctului de pensie: Românii vor fi mai fericiţi şi mai greu de manipulat / Despre alegerile prezidenţiale: Este deschisă posibilitatea unui candidat unic al coaliţiei
„Nu am avut nicio discuţie cu premierul, domnul Tăriceanu pe acest subiect. Nu ştiu. Va fi o discuţie despre o evaluare a actului de guvernare în sine, dar n-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere. Sigur că sunt mai mulţumit de unii şi mai puţin mulţumit de alţii, dar nu vreau să dau nume”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.
Preşedintele PSD s-a arătat nemulţumit de maniera în care unii miniştri ai Cabinetului Dăncilă comunică măsurile adoptate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
„Mâine (luni -n.r.), doamna premier va prezenta un fel de bilanţ al celor şase luni de guvernare, în care va prezenta cele mai importante măsuri adoptate, efectele pozitive ale acestor măsuri, urmând ca în perioada următoare, sper în această vară, fiecare dintre miniştri să prezinte aceste lucruri. Dacă e vreo mâhnire din partea mea şi a premierului, este că, miniştrii dacă nu ar avea ce să prezinte, aş mai zice, dar au destule măsuri luate şi să prezinte ce măsuri bune au luat într-un domeniu. Aud zgomotul de fond negativ că nu s-a făcut nimic şi de aceea trebuie să comunice ce au făcut pe baza programului de guvernare. Nu există ministru din acest Guvern care să nu aibă ce comunica. Nu există niciun domeniu din viaţa economică, socială a României unde să nu se fi implementat măsuri. Tot amânând o să se prezinte mult deodată şi trebuie să ştie să îşi structureze”, a mai spus Liviu Dragnea.
Liderul PSD a spus că este deschisă posibilitatea unui candidat unic la alegerile prezidenţiale din partea coaliţiei PSD-ALDE
Preşedintele PSD a anunţat, duminică seară, că PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizând că analiza a început deja, separat, în cadrul celor două formaţiuni.
„Candidatul (la alegerile prezidenţiale -n.r.) va fi desemnat după o analiză foarte serioasă şi riguroasă, şi nu pe orgolii. Şi este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine şi vom vedea care e varianta cu cea mai mare şansă de reuşită. Va fi o decizie raţională, nu bazată pe orgolii, pe dorinţe găunoase, ci pe dorinţa de câştig. Pentru noi e important ca Alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele. Ori va avea candidat propriu. Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.
Liderul PSD a mai spus că analiza a început deja, fiind posibil şi un anunţ până la finalul anului.
„Sunt analize complexe care se fac şi o s-o terminăm spre sfârşitul anului, la toamnă. E posibil (să facem şi anunţul – n.r.). Facem separat (analiza – n.r.). Este inclusă în această analiză (prezidenţiale şi europarlamentare - n.r.)”, a completat Liviu Dragnea.
Dragnea: În 2019, punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei. Toate pensiile vor creşte
Preşedintele PSD a prezentat, duminică seara, noua lege a pensiilor şi modificările care vor avea loc, astfel în 2019 punctul de pensie va fi de 1.265 lei, ajungând în 2021 la 4.256 lei net. Liviu Dragnea a precizat însă că această lege nu se aplică pensiilor speciale.
„În 2017 l-am dus la 1.000 lei punctul de pensie, în 2018 la 1.100 de lei, în 2019, aşa cum am spus în programul de guvernare, 1.265 de lei punctul de pensie. La punctul de pensie, să luăm 1,500 lei pensie brută. Cineva care avea atât în 2016, net lua 1.399 lei, scădem 5,5% contribuţia socială şi 16% diferenţa care era peste 1.100 lei. Noi am eliminat sub 2.000 lei pensie, astfel că a crescut (n.r. - pensia) în 2017, ca urmare a creşterii punctului de pensie, dar a crescut şi netul pentru că am eliminat contribuţia la sănătate. Deci am egalat brutul cu netul. În 2020 este mai mult decât dublu faţă de netul din 2016. (…) Cu formula din noua lege, în 2021 va 4.507 lei brut şi pensia netă avem mai mult decât o triplare a pensiei, 4.256 lei net. (...) Această lege nu se aplică la pensiile speciale. Pensiile speciale nu fac obiectul acestei legi”, a declarat duminică seara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la România TV.
Social democratul a anunţat şi care este noua formulă de calcul a pensiei, care va intra în vigoare din 2021.
„Care va fi noua formula de calcul? Pensia va fi numărul de puncte înmulţit cu valoarea de referinţă. Valoarea punctului de referinţă este raportul dintre punctul de pensie din 2020, 1.175 lei mărit cu 5%, care înseamnă rata inflaţiei şi jumătate din creşterea salariului. Aceste lucruri vor intra în vigoare din 2021. Vor intra în vigoare mai devreme doar într-un singur caz, dar este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor. Este practic imposibil, trebuie recalculate pensiile pentru toţi pensionarii, toţi 5,2 milioane”, a mai spus Dragnea.
Liviu Dragnea a mai precizat că va fi introdus „principiul contributivităţii, adică atât cât contribui, atât ai pensia”, ce vizează companiile care nu plătesc contribuţii. Acesta, spune Liviu Drganea, este şi motivul pentru care s-a realizat transferul contribuţiilor.
„Introducem pentru prima oară principiul contributivităţii, adică atât cât contribui, atât ai pensia. Companiile care nu plătesc asigurările sociale pot avea probleme, dar fiecare cetăţean va fi informat de numărul de puncte acumulate. Sunt acum situaţii în care companiile nu plătesc contribuţii sociale. Angajaţii trebuie să ştie cât vor primi. Dacă noi lucrăm la o companie care nu plăteşte contribuţiile, nu e corect pentru ceilalţi care lucrează la firme care îşi plătesc contribuţiile. Unul dintre motivele pentru care s-a realizat transferul contribuţiilor către angajat este că erau două milioane de români care munceau şi pentru care nu se plăteau contribuţiile sociale. Atunci aveam un deficit de şase miliarde de lei la bugetul de pensii, acum s-a micşorat la trei miliarde. Va ajunge la zero, dar în fiecare an trebuie să virăm la bugetul de stat”, a mai spus Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea: Am înţeles de ce ăştia nu ne mai vor. Când românii vor fi fericiţi, vor fi greu de manipulat
Liviu Dragnea a declarat că, după creşterile de pensii şi salarii care vor avea loc după modificările aduse de PSD, românii vor fi mai fericiţi şi „mai greu de manipulat”, iar acesta ar fi „principalul motiv pentru care ăştia nu ne mai vor”, făcând referire la opoziţie şi la Klaus Iohannis.
„Eu acum cred că am înţeles de ce vor ăştia să nu mai fim noi. Pentru că în 2020 şi începând cu 2021, când pensionarii vor avea o pensie, zic eu decentă şi meritată, dar pensie sănătoasă, când salariaţii vor avea salarii mari, când firmele o vor duce bine, când fermierii vor primi în fiecare an subvenţiile şi se vor dezvolta, atunci românii vor fi mai fericiţi. Asta înseamnă că va fi un popor mai greu de manipulat şi un popor în care mai greu se însămânţează această sămânţă a urii. Acesta este, cred, principalul motiv pentru care ăştia nu ne mai vor. Deci au motiv şi pentru ceea ce mi se întâmplă mie şi nu numai mie”, a spus Liviu Dragnea, la România Tv.
Social democratul a mai spus că în spatele luptei anticorupţie, se află sloganul „votaţi-ne ca să-i omorâm pe ceilalţi”.
„ M-am tot gândit de ce? Aceasta este singura explicaţie şi, nu ştiu dacă mai ţineţi minte, în campanie am prezentat un grafic foarte simplu. De ce de câte ori guverna PSD erau creşteri şi când veneau ceilalţi erau scăderi economice? Pentru ca să se poată însămânţa ura, pentru că ei niciodată nu vor veni să spună “vrem să trăiţi mai bine”. Nu, votaţi-ne ca să-i omorâm pe ceilalţi. Acesta a fost sloganul lor, acoperit cu lupta anticorupţie, cu orice legat de justiţie. Cu absolut orice ca să-şi acopere ineficienţa şi faptul că nu vor ca oamenii să trăiască mai bine. Ceea ce prezentăm noi nu este magie, cum spunea Iohannis. Este economie pură, dar economie îndreptată spre justiţie socială, îndreptată spre dorinţa de a da beneficiu tuturor românilor din creşterea economică, nu creştere economică, venituri mici şi acelea împărţite prost şi nedrept”, a conchis Liviu Dragnea.
Vioricăi Dăncilă ar fi fost chemată la Cotroceni la solicitarea Bruxelles-ului
Liderul PSD a declarat că întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut loc la solicitarea Bruxelles-ului.
„Am vorbit cu dumneai, firesc, după întâlnirea de la Cotroceni. Au discutat despre cum să colaboreze în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România. Doamna prim-ministru a rămas deschisă ca şi la instalare. Se pare că la solicitarea Bruxelles-ului ( preşedintele a chemat-o pe Viorica Dăncilă la Cotroceni -n.r.), se pare. Este posibil, dar când o să vină doamna prim-ministru o întrebaţi pe dumneaei. Aici nu vreau să spun, că nu am fost acolo, dar tot ceea ce am spus noi la acea întâlnire după instalare, că am avut o întâlnire cu domnul Iohannis şi eu şi doamna Dăncilă, asta am spus, asta am convenit. Pe tot ce înseamnă acţiuni externe, legate de Bruxelles, de preşedinţie Consiliului UE, să îl informeze pe preşedinte şi în acelaşi timp preşedintele fiind singurul care merge la Consiliul European, să spună şi Guvernului şi Parlamentului ce vorbeşte acolo, ce angajează acolo, pentru că uitându-ne în Constituţie, nu poate da nicio lege, hotărâre de guvern, nu poate da nicio ordonanţă. Deci nu se pot lua angajamente acolo, cum este negocierea în cadrul bugetului financiar multianual, în condiţiile în care îl facem noi, nu îl faci tu. Îl face Guvernul şi Parlamentul. Nu s-a întâmplat aşa ceva şi aţi văzut şi dvs”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.
Pe 11 iulie, premierul Viorica Dăncilă afirma că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele, Frans Timmermans, s-au arătat nemulţumiţi şi îngrijoraţi de „lupta politică permanentă” din România, una care nu are ce căuta în perioada preşedinţiei Consiliului UE. „Am fost întrebată despre situaţia din România. S-a arătat nemulţumirea faptului că nu există consens, că există o luptă politică permanentă şi că această luptă politică nu are ce căuta în perioada preşedinţiei Consiliului UE, mai mult chiar înainte când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua preşedinţia. Domnul preşedinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înţelegere între toţi cei implicaţi, lucru pe care i-l va cere şi domnului preşedinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta, dacă vrem să avem o preşedinţie de succes a României”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat la Bruxelles postului Antena 3.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
Citește mai departe:
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban