- Home
- Politic
- (09.02.2022, 15:33)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europarlamentarii USR solicită un plan de urgenţă. Cioloş: „Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă unei eventuale întreruperi a aprovizionării cu gaze”
Delegaţia de europarlamentari USR doresc ca Uniunea să aibă pregătit un plan de urgenţă pentru aprovizionarea cu gaz în UE în cazul în care conflictul Rusia-Ucraina se intensifică.
Urmărește
4215 afișări
Dacian Cioloş, membru al Parlamentului Uniunii Europene şi fost lider al grupului Renew Europe, a anunţat printr-o postare pe Facebook că, alături de colegii săi europarlamentari UE, a trimis o scrisoare către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care solicită activarea unui plan de urgenţă pe fondul unei posibile escaladări a conflictului dintre Rusia şi Ucraina.
Liderul politic consideră că Uniunea trebuie să fie pregătită pentru orice întrerupere a furnizării de gaze dinspre statul condus de Putin, iar un plan de măsuri este bine-venit în acest moment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
„Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă unei eventuale întreruperi a aprovizionării cu gaze dinspre Rusia, iar în acest moment vreau să ne asigurăm că se lucrează la un asemenea plan. Doar reducerea dependenţei de importurile ruseşti de energie ne va asigura autonomia strategică”, a spus Dacian Cioloş, pe Facebook.
Mai mult decât atât, europarlamentarul atrage atenţia că autonomia strategică europeană este ameninţată, iar capacitatea de stocare este distribuită în mod inegal, ţările din Europa de Est şi Sud-Est fiind vulnerabile.
„Ţările UE se confruntă cu o creştere fără precedent, de peste 170% de la începutul anului, a preţului la gaze. Nivelul rezervelor este sub minimul istoric pentru această dată, iar capacitatea de stocare este distribuită inegal în UE, lăsând ţările din Europa de Est şi de Sud-Est mai vulnerabile la potenţialele întreruperi ale fluxului de gaz. Cu aproape 40% din importurile de gaze provenind din Rusia, autonomia noastră strategică europeană este ameninţată, iar întreruperile recurente ale fluxurilor de gaze ridică semnale de alarmă îngrijorătoare”, se mai arată în postare.
O criză a aprovizionării cu gaze în Europa, pusă pe seama livrărilor insuficiente din Rusia, a dus la creşterea preţurilor la energie. Totuşi, Moscova neagă manipularea livrărilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe