- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.06.2015, 12:33)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gabriel Oprea ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiş” Codul Penal
Liderul UNPR, Gabriel Oprea, ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiş” Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru şi premierului Victor Ponta şi PSD.
Urmărește
2481 afișări
Gabriel Oprea, ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiş” Codul Penal
"I-am spus-o şi lui Victor Ponta, le-am spus-o şi colegilor de coaliţie. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela penal - unii, pe furiş, vor să-l modifice - sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri", a declarat Gabriel Oprea în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să amâne cu o săptămână dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, în timp ce PNL a cerut amânarea lor pentru o lună, până la finalizarea sesiunii parlamentare.
Membrii comisiei au introdus pe ordinea de zi cele 22 de propuneri legislative, care urmează să fie trimise instituţiilor abilitate - ICCJ, CSM, Ministerul Justiţiei- pentru puncte de vedere şi avize în termen de o săptămână.
Vicepreşedintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD), a propus termenul de o săptămână pentru avizul asupra acestor proiecte, însă PNL a criticat propunerea, invocând o grabă "suspectă" de a fi adoptate aceste proiecte.
Reprezentanţii CSM au solicitat un termen de două săptămâni, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare, arătând că acesta nu este un termen rezonabil.
La rândul său, preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a arătat că este vorba despre proiecte deosebit de importante şi nu poate să spună un punct de vedere atât de rapid.
"Vorbim despre un pachet de proiecte care vizează modificări substanţiale cu privire la CP şi CPP, ambele sunt legi organice şi reprezintă fundamentul pe care îşi desfăşoară activitatea justiţia. Cred că, pentru a da o notă de maximă seriozitate pentru aceste proiecte, nu s-ar impune să purtăm azi discuţii nici la modul general. Nu aveţi un punct de vedere exprimat de către ICCJ. Nu cunoaştem punctele de vede ale celorlalţi invitaţi: CSM, MJ. Este extrem de important ca fiecare din aceste instituţii să ne exprimăm puncte de vedere şi să cunoaştem punctele de vedere ale celorlalţi. Având în vedere că este vorba de legi foarte importante, vă rog să amânaţi", a spus Stanciu.
Senatorul PSD Șerban Nicolae, unul dintre iniţiatorii proiectelor, a spus că nu trebuie amânate discuţiile, având în vedere că sunt proiecte care pun în acord deciziile Curţii Constituţionale.
"Nu e vorba de propuneri venite ieri sau alaltăieri în parlament. E vorba de propuneri de un an şi jumătate. În privinţa deciziei CC de neconstituţionalitate, se impune o modificare rapidă", a spus Nicolae.
Printre cele 22 de proiecte de lege se află şi cel a senatorului Şerban Nicolae, referitor la modificarea prevederilor privind arestul preventiv şi la încătuşare.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe