- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.12.2013, 16:23)
- Eliana Radulescu , Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gheorghe Coman poate fi arestat. Deputatul a fost audiat la DNA: "Voi colabora cu procurorii"/ Avocat: "Nu a primit nicio sumă de bani, a fost provocat"
Plenul Camerei a aprobat vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea MJ privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare. Gheorghe Coman a fost, vineri, la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile, deputatul declarând, la ieşirea din sediul Direcţiei, că va colabora cu procurorii şi se va prezenta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi judecată propunerea de arestare preventivă.
Urmărește
1238 afișări
Gheorghe Coman (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Bogdan Vlad, avocatul lui Gheorghe Coman, a declarat, vineri, că deputatul nu a primit nicio sumă de bani, ci a fost provocat, precizând că nu este vorba de luare de mită sau trafic de influenţă, ci de o infracţiune asimilată celor de corupţie.
"Nu este vorba despre infracţiunea de luare de mită, nici de trafic de influenţă, este infracţiunea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000, infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, unde nici nu este nevoie, la nivel teoretic, să se obţină folosul, este suficient să se urmărească respectivul folos", a precizat avocatul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Bogdan Vlad a mai spus că problema care se pune este dacă au fost acţiuni care se circumscriu elementului material prevăzut în textul de lege.
"Adică dacă este vorba de invocarea autorităţii influenţei în sensul acelui text de lege. Eu nu ştiu de ce se face atâta haos pe chestia asta. Infracţiunea este una pedepsită cu între unu şi cinci ani, deci, repet, nu este vorba nici de luare de mită, nici de trafic de influenţă", a adăugat avocatul.
Bogdan Vlad a mai spus că deputatul Coman nu a fugit, aşa cum susţin anchetatorii, care au organizat un flagrant. "Cine a fugit? Dacă dumneavoastră sunteţi subiectul unei înscenări, să spunem, ce atitudine adoptaţi?", a adăugat avocatul.
"Procedura este urmărirea, în măsura în care Camera Deputaţilor a comunicat hotărârea prin care s-a votat în sensul ridicării imunităţii. Este vorba de o imunitate de procedură aici, nu de o imunitate de fond, atunci când este deschis drumul DNA de a formula propunerea de arestare la ICCJ, Secţia penală", a mai spus avocatul.
Coman nu a vrut să facă alte declaraţii la ieşirea de la DNA, spunând doar că nu a luat bani şi că aşteaptă decizia instanţei.
Bogdan Vlad, avocatul lui Coman, a spus că s-a emis mandatul de aducere pentru a putea fi îndeplinită procedura de luare la cunoşinţă a învinuirilor ce i se aduc clientulu său. Avocatul a precizat că se va prezenta împreună cu clientul său la ICCJ, fără a fi citat.
Avocatul a mai spus că, în faţa anchetatorilor, poziţia procesuală a lui Coman a fost aceea că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere.
Direcţia Naţională Anticorupţie a emis mandat de aducere pe numele deputatului, după ce Camera Deputaţilor a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman.
Procurorii anticorupţie nu vor dispune reţinerea lui Gheorghe Coman, mandatul de aducere vizând strict audierea deputatului, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.
Potrivit aceloraşi surse, după ce instanţa supremă va primi propunerea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, ICCJ va trebui să îl citeze, conform procedurii, după care va soluţiona cauza.
Potrivit rezultatului oficial al votului anunţat de la tribuna Camerei Deputaţilor, din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost "pentru" şi 34 "împotrivă".
La şedinţa de plen Gheoghe Coman nu a fost prezent pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
Ministerul Justiţiei a anunţat săptămâna trecută, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.
DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.
"Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arată în comunicat.
Citeşte şi:
INTERCEPTĂRI în dosarul deputatului Coman: Fără politică nu poţi să trăieşti. La orice partid "se cere nişte bani"
Citeşte şi:
Coman: Nu am luat şpagă în viaţa mea, nu am fost prins în flagrant, nu am fugit, tăiam porcul la ţară
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe