INTERVIU Primarul Sectorului 5: Daniel Florea vorbeşte despre planurile din sector, când vor fi montate camere de supraveghere în intersecţii şi parcuri şi cu ce va schimba “Vanghelionul” - VIDEO

Daniel Florea, edilul Sectorului 5, a declarat în cadrul unui interviu acordat MEDIAFAX că vrea ca persoanele care primesc ajutoare sociale şi sunt apte de muncă să presteze muncă în folosul comunităţii, iar celebra sărbătoare de Revelion, ,,Vanghelionul", să fie înlocuită cu ,,Zilele Recoltei".

Urmărește
5532 afișări
Imaginea articolului INTERVIU Primarul Sectorului 5: Daniel Florea vorbeşte despre planurile din sector, când vor fi montate camere de supraveghere în intersecţii şi parcuri şi cu ce va schimba “Vanghelionul” - VIDEO

INTERVIU Primarul Sectorului 5: Daniel Florea vorbeşte despre planurile din sector, când vor fi montate camere de supraveghere în interesacţii şi parcuri şi cu ce va schimba “Vanghelionul”

După aproape două luni şi jumătate de când a preluat mandatul de primar al Sectorului 5, din Bucureşti, Daniel Florea vorbeşte despre ce a găsit în primărie în momentul în care a ajuns şi ce proiecte a reuşit să demareze.

În plus, edilul are un proiect special pentru asistaţii sociali din sector şi spune că Palatul Parlamentului ar trebui să rămână fără gard.

Vă prezentăm interviul cu primarul sectorului 5, Daniel Florea:

Reporter MEDIAFAX: De când aţi ajuns primar, ce aţi reuşit să realizaţi, ce aţi reuşit să demaraţi din ceea ce v-aţi propus?

Daniel Florea: Am demarat cam toate proiectele la care m-am angajat în campanie, în sensul că am găsit o primărie nefuncţională, în sensul că nu a existat niciodată arhitect şef, nu a existat niciodată o Direcţie de Investiţii, o Direcţie de Patrimoniu, o Direcţie e Cadastru, nu a existat Direcţie de Control, nu a existat Direcţie de Audit. Şi atunci a trebuit să fac o nouă organigramă, care să şi funcţioneze. În acest moment am organigrama primăriei aprobată şi am programat şi examene pentru ocuparea posturilor nou-înfiinţate.

Reporter: Aveţi un proiect mare la care îi invitaţi pe tineri să participe, să pună umărul?

Daniel Florea: Avem de gând să atragem investiţii majore în următoarea perioadă, pentru că noi avem o suprafaţă mare de teren central pe care se poate construi, avem foarte mult teren pe care pot edifica mari centre comerciale sau parcuri industriale. Suntem deja în discuţii cu mai mulţi investitori, cu oameni care au făcut nu numai în România ci şi în alte ţări asemenea lucruri. Sunt nişte investitori în domeniul IT, sunt nişte investitori în domeniul dezvoltării de centre de afaceri, sunt nişte investitori în ceea ce priveşte aceste spaţii comerciale, mall-uri, mari lanţuri de magazine. N-aş vrea să vă dau numele, pentru că suntem încă în discuţii cu ei, dar vă pot spune că sunt suprafeţe importante, zeci de hectare care sunt în acest moment deja alocate, deci există în acest moment certificate de urbanism, unii dintre ei au prezentat chiar şi documentaţie pentru autorizaţie de construire.

Reporter: Vă gândiţi să propuneţi Parlamentului, Primăriei Generale deschiderea curţilor Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni pentru vizitatori?

Daniel Florea: Cred că ar trebui să nu mai existe acele ziduri imense şi oamenii să se poată plimba. Gândiţi-vă ce frumos ar fi dacă am avea de la Piaţa de Flori, pe lângă Academie, să nu mai avem în faţă acea junglă, după aceea, în jos pe lângă Palatul Parlamentului, pe lângă Categrală şi Palatul Parlamentului, Parcul Izvor, mai jos Cişmigiu, deci ar fi ceva extraordinar dacă s-ar putea realiza un proiect integrat.

Reporter: Momentan ce vă împiedică să daţi jos gardul Parlamentului?

Daniel Florea: Cred că n-a existat o adevărată voinţă de a se întâmpla asta. Discuţii au fost, dar nu s-au concretizat. Vă mărturisesc, însă, că acum e destul de greu, în această perioadă, până nu se face Catedrala, pentru că acolo se fac nişte construcţii mari, sunt nişte gropi, sunt utilaje. Cred că până în 2018 va trebui să găsim soluţii alternative să dezvoltăm zonele despre care am discutat. Abia după ce va fi deschisă Catedrala, care sigur va fi un loc de pelerinaj, unde vor veni foarte mulţi oameni, bineînţeles că zona aia va trebui dezvoltată corespunzător şi nu va putea să fie, totuşi o zonă de intensă trăire spirituală să fie înconjurată de nişte garduri imense.

Reporter: Aţi spus că vreţi să montaţi în fiecare intersecţie şi parc camere de supraveghere. În ce stadiu vă aflaţi cu acest proiect, cu acest plan?

Daniel Florea: Am fost la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, cu care vom avea o relaţie foarte bună, o avem dar o vom dezvolta. Ei au un dispecerat extraordinar şi i-am întrebat cum au făcut, câte camere au, cum funcţionează dispeceratul, ce dispozitive folosesc pentru comunicare? Am învăţat de la ei şi acum pregătim documentaţia ca să facem la nivelul Sectorului 5 un dispecerat, am discutat şi am şi loc pentru dispecerat deja prevăzut în sediul Poliţiei (n.r. Locale Sector 5) ca să putem să facem integrat cu ei. Ei au în acest moment o oarecare colaborare cu celelalte sectoare şi cu Poliţia Naţională, dar eu aş vrea să facem ca un fel de prelungire a sistemului lor, că nu mai e nevoie să inventam nimic, putem să luăm de la ei. Şi vom avea grijă să avem la fiecare unitate de învăţământ acele camere de luat vederi care să se conecteze cu dispeceratul de la Poliţia Locală. Adică ei să poată vedea în fiecare moment unităţile de învăţământ, locurile publice, parcuri sau intersecţii aglomerate, să vadă toate unităţile astea de interes public din sector. De asemenea, am discutat cu Poliţia Locală, cu cei care asigură ordinea publică şi vom face nişte puncte pe teritoriul sectorului unde să aibă unităţi de rapidă şi atunci să poată interveni în zonele unde se creează mai repede probleme, să poată interveni imediat.

Reporter: Ce veţi face cu zona Ferentari, cu zona Rahova, cu acele blocuri în care mulţi dintre locuitori sunt fără vreo formă legală?

Daniel Florea: Am făcut nişte proceduri pe care le voi prezenta Consiliului Local chiar în şedinţa din 25 (n.r. august), astfel încât nu vor mai primi ajutor social decât oamenii care domiciliază sau au reşedinţa în mod legal pe raza Sectorului 5, şi numai dacă, fiind apţi de muncă, desfăşoară muncă în folosul comunităţii. Nu cred că este în regulă ca oamenii care îşi plătesc taxele în Sectorul 5 să plătească pe unii care stau aici în mod nelegal şi oricum nu aduc nimic bun. Dacă tot primeşti ajutor din taxele omului care şi le plăteşte, atunci măcar să faci ceva pentru mediul în care trăieşti. De exemplu, sunt tată, mamă şi copii. Tatăl şi mama care primesc ajutor social şi care nu sunt angajaţi în câmpul muncii în mod legal, vor presta muncă în folosul comunităţii. Dacă primeşte şi unul dintre copii şi este major, şi acel copil dacă nu munceşte şi nu e la şcală, va presta şi el muncă în folosul comunităţii. Nu e nicio ruşine să te duci la şcoli şi să tai iarba sau să mături în faţa şcolii sau să mături trotuarul atâta vreme cât comunitatea te ajută să trăieşti.

Reporter: Predecesorul dvs. a rămas în memoria multor locuitori cu sărbătoarea de Revelion, pe care o organiza pentru pensionari. Vă gândiţi să faceţi un program similar pentru Revelionul 2017?

Daniel Florea: Nu! Nu! Eu voi face altceva. Voi face, aş vrea să fac ceva gen ,,Zilele recoltei”, pentru că am nişte zone cu foarte mulţi oameni, unde s-au investit foarte mulţi bani, în Economat şi în Piaţa Ferentari, de exemplu, şi unde nu e vânzare şi e păcat, pentru că oamenii care ar putea cumpăra de acolo. Aş vrea să revitalizez zona aia, acel centru comercial şi acolo aş vrea să fac ,,Zilele Recoltei”. Să aduc producători care să nu plătească niciun leu şi care să îşi vândă produsele acolo bine, protejaţi, într-un cadru organizat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici