Kelemen Hunor: Prevederea privind campaniile de presă în Strategia de Apărare nu era necesară

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, la RFI, că, în opinia sa, nu era necesară introducerea în Strategia Naţională de Apărare a prevederii privind campaniile de presă, considerate o vulnerabilitate când îşi propun denigrarea instituţiilor statului prin răspândirea de informaţii false.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Prevederea privind campaniile de presă în Strategia de Apărare nu era necesară

Kelemen Hunor: Prevederea privind campaniile de presă în Strategia de Apărare nu era necesară (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Nu cred că era necesară o astfel de prevedere, dar eu, nefiind membru în CSAT, nici nu vreau să comentez prea mult o astfel de propunere. Urmează o dezbatere şi trebuie văzut cum va ieşi de la Parlament în urma dezbaterii. Eu n-aş fi pus aşa ceva în strategie, dar pot să înţeleg şi raţionamentele celor care au propus aşa ceva", a declarat liderul UDMR.

Ministrul Culturii a apreciat că există o neîncredere în ceea ce priveşte presa şi în ceea ce priveşte oamenii politici, din partea presei.

"Eu vin din presă, până în 1997 am lucrat în presă. Eu cunosc destul de bine lumea presei şi cunosc la fel de bine şi lumea oamenilor politici. Există o simbioză între presă şi lumea politică şi există şi o neîncredere, nu spun totală şi nu vreau să generalizez, dar o neîncredere în ceea ce priveşte presa şi în ceea ce priveşte oamenii politici, din partea presei. Este o chestiune reciprocă, dar această simbioză nu poate fi negată în nici un fel", a explicat ministrul Culturii.

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.

Potrivit documentului transmis Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu, spre dezbatere şi aprobare, principalele vulnerabilităţi ale României sunt diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii ale statului, capacitatea administrativă redusă la nivel central şi local şi politizarea excesivă a unor instituţii, atât la nivel local cât şi naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici