- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (10.11.2012, 17:54)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen: Nu este bine ca o alianţă politică să aibă peste jumătate plus unu din voturi în Parlament. Nu cred că românii au uitat cum era când un partid politic, la începutul anilor 1990, avea majoritatea absolută
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu este bine ca în România o formaţiune sau o alianţă politică să aibă peste jumătate plus unu din voturi în Parlament, deoarece este nevoie încă de un echilibru, de o reprezentare foarte echilibrată a tuturor segmentelor societăţii româneşti.
Urmărește
334 afișări
Kelemen: Nu este bine ca o alianţă politică să aibă peste jumătate plus unu din voturi în Parlament (Imagine: Cristina Nichitus - MediafaxFoto)
Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, referitor la declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, legate de miza alegerilor parlamentare pentru USL, că nu crede că românii au uitat cum era când un partid politic, la începutul anilor 1990, avea majoritatea absolută, peste două treimi, şi când "s-au întâmplat lucruri urâte şi nenorociri, cu consecinţe foarte negative asupra evoluţiei României".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
"Pe mine nu mă mai surprinde nicio declaraţie a lui Crin Antonescu. Am observat că de la o vreme încoace pe domnul Antonescu îl enervează şi îl deranjează prezenţa maghiarilor în România, prezenţa UDMR pe scena politică, dar acest lucru îl caracterizează pe domnul Antonescu şi în niciun fel pe maghiarii din România şi pe reprezentantul legitim al maghiarilor în România. Nu cred că românii au uitat cum era când un partid politic, la începutul anilor 1990, avea majoritatea absolută, peste două treimi. Atunci s-au întâmplat lucruri urâte şi nenorociri pentru România, care au avut consecinţe foarte negative asupra evoluţiei României. Nu este bine în această regiune şi nici în România ca o formaţiune politică, ca o alianţă politică, să aibă peste jumătate plus unu din voturi în Parlament, totuşi la noi încă este nevoie de un echilibru, este nevoie de o reprezentare foarte echilibrată a tuturor segmentelor societăţii româneşti", a spus Kelemen.
Preşedintele UDMR a avertizat că un om politic trebuie să se gândească la toate variantele care pot apărea după alegeri, inclusiv la faptul că USL ar obţine sub 50 la sută din voturi.
"Doleanţa lui Crin Antonescu, să aibă peste două treimi din Parlament, este un lucru care nu trebuie prea mult comentat, dar s-ar putea să apară o altă situaţie, când are un pic sub 50 la sută, şi atunci lucrurile se vor complica şi un om politic trebuie să se gândească la toate variantele posibile, care la un moment dat pot apărea pe scena politică imediat după alegeri", a afirmat Kelemen Hunor.
Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale