- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.10.2016, 19:20)
- Cătălina Mănoiu
Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni, adoptată de Comisiile de specialitate din Parlament. Votul final se dă marţi în plen
Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni a fost adoptată luni în unanimitate de membrii Comisiei juridice şi ai Comisiei de buget, finanţe şi bănci, după ce aceştia au eliminat plafonul de 250.000 de franci, urmând ca actul normativ să fie supus marţi votului final al plenului.
Urmărește
3815 afișări
Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni, adoptată în unanimitate de Comisiile de specialitate din Parlament. Votul final se va da marţi, în plen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
Deputaţii au adus şi modificări menite să clarifice textul legii şi să permită ca toţi consumatorii care au contractat credite în franci elveţieni să poată beneficia de prezenta lege. Asftel, deputaţii au eliminat data de referinţă de 15 ianuarie 2015 şi au deci că "la cererea consumatorilor băncile care au procedat la conversia creditelor în franci elveţieni pot să revină la contractul în franci elveţieni şi vor efectua conversia în condiţiile prezentei legi".
"Corect să dăm şansa şi celor care au făcut conversia să poată să beneficieze de această lege”, a susţinut deputatul PSD Ana Birchall.
Potrivit modificărilor făcute de comisie, conversia ar urma să se facă prin act adiţional la contractul de credit la cursul de schimb la data încheierii contractului, deputaţii eliminând sintagma „prin hotărâre judecătorească”.
Deputaţii nu au fost, însă, de acord ca perioada de implementare a legii conversiei creditelor în franci elveţieni să fie mai mică de 60 de zile, aşa cum prevede textul iniţial al proiectului.
Tot luni, la dezbaterea pe articole, Comisia juridică şi Comisia de buget au decis să elimine plafonul de 250.000 de franci elveţieni din legea privind conversia creditelor, plafon introdus iniţial la solicitarea PSD, partid care însă, ulterior, s-a răzgândit.
Săptămâna trecută, comisiile stabiliseră că persoanele care au luat credite în franci elveţieni vor putea cere conversia în lei la cursul istoric cu două condiţii: să aibă un grad de îndatorare de peste 50%, iar valoarea creditului contractat să nu depăşească 250.000 de franci elveţieni, propunerile fiind înaintate de şeful comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan şi susţinute de social-democraţi la vot.
Citeşte şi: BNR avertizează: Conversia creditelor în franci duce două bănci sub solvabilitatea minimă, iar şase vor fi sub nivelul prudenţial
Citeşte şi: Fitch: Legea conversiei creditelor în franci nu va avea efecte imediate asupra băncilor din România
Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti a decis, pentru un credit, îngheţarea cursului la franci elveţieni la 2,1 lei
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Comisia juridică şi cea de buget au eliminat plafonul de 250.000 CHF din legea conversiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe