Liviu Dragnea: Eu nu vreau să pun problema excluderii lui Mihai Chirica din PSD la CExN

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că el nu vrea să pună problema excluderii din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește
2555 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Eu nu vreau să pun problema excluderii lui Mihai Chirica din PSD la CExN

Liviu Dragnea: Eu nu vreau să pun problema excluderii lui Mihai Chirica din PSD la CExN (Imagine: LIVIU CHIRICA/ MEDIAFAX FOTO)

Întrebat ce se va întâmpla dacă la CExN se va pune problema excluderii lui Chirică din PSD, Dragnea a răspuns: ''Eu nu vreau să pun această problemă''.

La insistenţele jurnaliştilor, care au întrebat ce se întâmplă dacă problema excluderii va fi ridicată la CExN de către organizaţia judeţeană a PSD Iaşi, din care provine Chirică, Dragnea a evitat să răspundă, repetând: ''Eu nu vreau să pun această problemă''.

Aproximativ 30 de primari PSD din judeţul Iaşi s-au reunit, marţi, pentru a lua o decizie privind reacţiile publice ale lui Mihai Chirica, aceştia semnând o scrisoare deschisă prin care se dezic edilul de la Iaşi şi spun că susţin Guvernul Grindeanu şi conducerea centrală a partidului.

''Ne-am întânlit să discutăm ieşirile domnului primar Chirica în presa locală şi pe posturile de televiziune naţionale. Noi am stabilit vineri în comitetul executiv de la Iaşi ca toţi primarii de la Iaşi, şi dumnealui, de altfel, că susţinem Guvernul Grindeanu şi pe Liviu Dragnea ca preşedinte la nivel naţional. Dumnealui a afirmat duminică cu totul altceva, că nu susţine Guvernul, că nu este de acord cu Liviu Dragnea preşedinte. Noi primarii ne-am consultat în ce direcţie să mergem. O să facem o scrisoare prin care susţinem Guvernul Grindeanu şi PSD şi ne dezicem de Mihai Chirica şi de toate afirmaţiile sale făcute în spaţiul public începând de astăzi (marţi – n.r.)'', a declarat jurnaliştilor Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Potrivit acestuia, în scrisoare se va cere clar doar demiterea lui Chirca din funcţiile pe care le deţine, cea de preşedinte interimar al filialei Iaşi şi de vicepreşedinte la nivel naţional, nu şi excluderea sa din partid. ''Bucreştiul are obligaţia ca în cel mai scurt timp să decidă soarta lui Mihai Chirica, ca preşedinte interimar al PSD Iaşi'', a continuat Mihalache.

În acelaşi timp, Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi, a trimis din nou un comunicat de presă cu o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor PSD de Iaşi şi preşedintelui executiv al partidului, Maricel Popa, prin care îi atrage atenţia că Mihai Chirica nu a mers la Bucureşti să reprezinte PSD-ul, ci ''s-a apucat să se reprezinte doar pe el'' şi ''să joace împotriva propriei echipe''.

Reacţii au venit şi din partea Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, care tot, printr-un comunicat de presă, au anunţat că sunt de partea lui Chirica şi că părerile contra venite din interiorul filialei ''nu sunt şi nu ar putea fi niciodată asumate de o organizaţie politică modernă precum este Organizaţia Municipală Iaşi a PSD''.

Contactat de către jurnalişti pentru a comenta reacţiile colegilor săi de partid, Mihai Chirica a întrebat râzând dacă este vorba despre ''o lepădare''.

''Nu se dezic, e o chestiune care ţine şi la ei de personalitate. Eu am vrut să port o discuţie cu dumnealor. Credeam că este o discuţie principială şi sunt o parte dintre primari, nu uitaţi că noi avem totuşi peste 60 de primari în judeţ care au reuşit să ajungă acolo împreună, făcând o politică comună, de vizibilitate, să nu uite nimeni că am reuşit să radiem dinspre municipiu, care era prăbuşit complet, o politică care a fost folositoare întregului judeţ şi este mulţumitor pentru că a fost munca lor şi trebuie să le-o respect'', a declarat Mihai Chirica.

Aceasta a a continuat explicând că el este cel care se dezice de luare unor decizii de partid într-un restaurant, susţinând că acest lucru se poate face la sediul de partid.

El a răspuns şi declaraţiilor lui Liviu Dragnea, care a spus marţi că partidul "a avut mereu în istoria lui Chirici".

''E onorant, sincer. E onorant plecând din cel puţin două puncte de vedere. Aceşti chirici provin din grecescul chirios care înseamnă domni, aşa scrie în greacă. Şi dacă suntem foarte mulţi domni în acest partid înseamnă că mai există o şansă pentru el. Domni vor mai fi în acest partid, sunt convins, şi vom reuşi să arătăm că social-democraţia este o politică care este mai mult decât necesară în România de astăzi. Sigur, eu nu pot să-mi permit, am totuşi o educaţie la care ţin foarte mult, să intru în dispute cu liderul partidului. Nu am nimic de împărţit pentru că nu vizez postul domnului Dragnea, chiar nici nu vreau. Desigur, nu cred că prin tot ceea ce am spus am ofensat vreodată social-democraţia, disciplina de partid este absolut o necesitate în orice formaţiune politică, indiferent cum se numeşte ea. Dar disciplina de partid are nevoie şi de raţiune, ea este necesară atunci când exprimă lucrurile bune care aliniază partidul şi care îl conduc spre cele mai înalte culmi ale succesului. În momentul de faţă se pare că vedem culmile în oglindă, în sens invers. Deci, este nevoie să ne raliem cu toţii pentru o politică social-democrată europeană în care disciplina de partid nu se contrazice cu posibilitatea de a-ţi exprima un punct de vedere, lucru pe care îl promovez şi la Iaşi'', a explicat Mihai Chirica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici