Ministerul Transporturilor: CJUE a anulat parţial Pachetul Mobilitate I

CJUE a dat câştig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operaţional din statul membru de stabilire, a anunţat vineri Ministerul Transporturilor.

Urmărește
163 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: CJUE a anulat parţial Pachetul Mobilitate I

Ministerul Transporturilor: CJUE a anulat parţial Pachetul Mobilitate I

„Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Afacerilor Externe salută hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 4 octombrie 2024 în cauza C-547/20, România împotriva Parlamentului European şi a Consiliului. Prin această hotărâre, instanţa UE a dat câştig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operaţional din statul membru de stabilire”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Conform acestuia, hotărârea este definitivă.

„Salut decizia de astăzi a instanţei europene. După o perioadă destul de lungă în care transportatorii au resimţit efectele negative ale pachetului Mobilitate I, eforturile echipei comune ale MTI şi MAE au fost încununate de succes prin admiterea acţiunii în anulare a României la CJUE, iar prin decizia de astăzi a instanţei a fost anulată prevederea privind întoarcerea vehiculului la sediu în 8 săptămâni. Mulţumesc tuturor pentru încredere şi susţinere”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Ministerul arată că iniţierea cauzei face parte din demersurile realizate de România în vederea anulării unor prevederi din Pachetul Mobilitate I considerate ca având implicaţii negative asupra pieţei interne şi a competitivităţii transportului de mărfuri în UE.

Dincolo de iniţierea de acţiuni în anularea parţială a Pachetului Mobilitate I, România a intervenit în susţinerea acţiunilor în anulare declanşate de alte 6 state membre - Lituania, Bulgaria, Cipru, Ungaria, Malta şi Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici