- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (26.09.2016, 17:27)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul de Finanţe, Anca Dragu, la "Ora ministrului": Nu creştem nicio contribuţie socială obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator / România poate ajunge în 2020 la circa 1% deficit structural
Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, le-a spus luni deputaţilor că Executivul nu are în vedere majorări de taxe şi impozite şi că nu intenţionează să schimbe filosofia fiscală în niciun fel - fie impozitare directă, indirectă sau modificare a sistemului de contribuţii sociale.
Urmărește
976 afișări
Ministrul de Finanţe, Anca Dragu: Nu creştem nicio contribuţie socială obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator
''Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu vrea să schimbe filosifia fiscală în niciun fel, pe niciun palier, fie impozitare directă, indirectă sau de modificare a sistemului de contribuţii sociale. Aşadar, nu creştem nicio contribuţie socială obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator'', le-a transmis Anca Dragu deputaţilor.
Ea a subliniat că persoanele fizice, cele cu activităţi independente şi profesiile liberale nu sunt vizate de creşterea impozitării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
''De asemenea, MFP nu va acorda nicio amnistie fiscală. Consider că modificări semnificative ale regulilor fiscale trebuie să fie dezbătute şi votate în Parlament. Proiectul pe care l-am avut în vedere şi pe care l-am asumat se referă strict la prevederi de debirocratizare şi de simplificare'', a arătat ministrul Finanţelor.
Potrivit Ancăi Dragu, deficitul bugetar după primele opt luni este redus, de 0,42% din PIB, iar prin rectificarea bugetară deficitul bugetar a fost menţinut la 2,8% din PIB în termeni cash şi 2,95% din PIB în metodologia europeană.
''Nu vedem niciun pericol de depăşire a acestor ţinte de deficit bugetar în 2016. Mai mult, fondurile de rezervă acumulate în Trezorerie sunt estimate să acopere necesarul de finanţare pentru cinci luni, un nivel suficient potrivit celor mai bune practici internaţionale în managementul lichidităţii. Soldul bugetar redus este rezultatul atât al unei execuţii bugetare prudente pe partea de cheltuieli, cât şi îmbunătăţirii colectării veniturilor bugetare'', a accentuat ministrul Finanţelor Publice.
Anca Dragu: România poate ajunge în 2020 la circa 1% deficit structural
Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat luni în Parlament că România poate reveni la ţintele de deficit structural într-un orizont de termen mediu, preconizând că în 2020 va ajunge la circa 1% deficit structural.
”Anul acesta a fost o deviere de la ţintă în urma reducerii de taxe şi impozite adoptate prin Codul fiscal, anul trecut, dar şi a măsurilor de creştere a cheltuielilor bugetare adoptate în 2015 cu un efect cumulat de creşteri, de cheltuieli şi de reduceri de venituri de 23 de miliarde de lei, respectiv circa 3% din PIB”, a arătat Anca Dragu la ”Ora ministrului” din Camera Deputaţilor.
Ea a precizat că, potrivit recomandărilor de ţară adoptate de Consiliul Europen în 2016, România trebuie să realizez o ajustare fiscal-bugetară anuală de 0,5% din PIB în 2017.
”Având în vedere că spaţiul fiscal este extrem de redus şi anume un deficit bugetar estimat de 2,9% din PIB în 2017 şi o estimare din partea Comisiei Europene de chiar 3,4% din PIB pentru anul următor sunt necesare continuarea reformelor structurale la care am lucrat anul acesta şi implementarea unor politici salariale prudente”, a adăugat Dragu.
Potrivit ministrului Finanţelor Publice, evitarea măsurilor prociclice este esenţială pentru păstrarea echilibrelor macroeconomice înregistrate de economia românească şi confirmate de Comisia Europeană în februarie, anul acesta, când România a fost scoasă de pe lista ţărilor cu dezechilibre macroeconomice.
Ministrul Finanţelor a apreciat că România poate reveni la ţintele de deficit structural într-un orizont de termen mediu.
”2,9% în 2017, 2,4% în 2018, 1,9% deficit în 2019 şi în jur de 1% deficit structural în 2020”, a opinat Anca Dragu.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE