- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.12.2019, 14:03)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orban despre amenzile în selectarea colectiva a deşeurile: Autorităţile locale nu au "cojones"
Premierul Ludovic Orban a folosit luni, la Formul Capitalului Românesc, un termen licenţios pentru a defini activitatea autorităţilor locale în privinţa colectării selective a deşeurilor, acestea fiind lipsite de "cojones" în a da amenzi, înaintea alegerilor locale de anul viitor.
Urmărește
1034 afișări
Orban despre amenzile în selectarea colectiva a deşeurile: Autorităţile locale nu au "cojones"
"Multe autorităţi iau decizia să facă colectare selectivă, impun amenzi pentru cetăţenii care nu participă la colectare selectivă, în timp ce alte autorităţi, mai ales că sunt alegeri anul acesta, nu au cojones" a afirmat premierul.
Premierul a punctat în continuare faptul că nu sunt reglementate amenzile în mod clar în domeniul colectării selective a gunoiului. "Din punct de vedere al reglementării, nu există nişte penalităţi pe deoparte pentru autorităţi locale şi pentru cetăţenii care nu participă la colectare selectivă sau stimulente care să-i determine să realizeze procesul de colectare”, a afirmat Ludovic Orban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Orban: În curând nu o să mai existe gropi depozitare a deşeurilor din Bucureşti
Premierul Ludovic Orban a declarat luni la Formul Capitalului Românesc că gropile de gunoi nu vor mai face faţă deşeurilor colectat din capitală, acest lucru fiind valabil şi pentru alte localităţi. Costurile unei platforme va depăşi costul transportului deşeurilor, a mai spus acesta.
“Dacă tu ai pasat unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) obligaţia de a face colectare selectivă, trebuie să şi stabileşti ce se întâmplă dacă nu se face colectare selectivă. Multe UAT-uri iau decizia de a face colectare selectivă, impun amenzi pentru cetăţenii care nu participă la colectare selectivă, iar alte autorităţi nu. Din punct de vedere al reglementării, Nu există nişte penalităţi pe deoparte pentru autorităţi locale şi pentru cetăţenii care nu participă la colectare selectivă sau stimulente care să-i determine să realizeze procesul de colectare”, a afirmat Orban.
Premierul a spus că deşeurile colectate depăşesc capacitatea platformelor iar investiţia într-o platforma va depăşi chelutilele de management al gunoiului.
"La cantitatea de gunoi care se ridică din Bucureşti, în curând nu o să mai existe gropi de gunoi, nici platforme unde să poată să fie depozitat gunoiul ăsta. Lucrul ăsta e valabil în multe localităţi. Se ajunge în nişte situaţii în care costul transportului gunoiului scos din oraşe este mai mare cumulat decât costul necesar ca să faci investiţia într-o platformă care să îndeplinească condiţiile legale”, a declarat Orban.
Ludovic Orban a adugat că accesul la gropile de gunoi este "dificil".
“Aici în Bucureşti e interesant ce s-a întâmplat. Unii ridică gunoiul, îl duc la o groapă de gunoi, şi accesul la groapa de gunoi a cuiva care vrea să proceseze este relativ dificil. Mare parte şi din cauza modului în care se colectează”, a subliniat Orban.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe