- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL propune reducerea cheltuielilor bugetare cu 50% la capitolul achiziţii
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni în plenul CES că partidul pe care îl reprezintă refuză categoric măsurile propuse de Preşedinţie şi Guvern, nefiind de acord cu reducerea salariilor şi a pensiilor fără un plan de relansare economică, fără un calcul al consecinţelor economice şi sociale.
PNL propune reducerea cheltuielilor bugetare cu 50% la capitolul achiziţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Preşedintele liberalilor spune că nu doreşte o creştere a regimului de taxe şi impozite, spunând că nu creşterea fiscalităţii este soluţia, ci trebuie păstrată cota unică şi TVA-ul.
"Suntem de acord cu reducerea cheltuielilor bugetare cu 50 la sută la capitolul de achiziţii, cu 25 la sută la cheltuielile de capital, dar dacă această economie nu ajunge, mai discutăm. Greul acestui moment trebuie pus pe spinarea clientelei politice, nu a cetăţeanului", a afirmat Crin Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Preşedintele PNL consideră că şi în cazul în care s-ar recurge la aceste măsuri de tăiere a salariilor şi a pensiilor, respectiv cu 25% şi 15%, economia nu ar fi de ajuns şi vor creşte şi taxele în perioada următoare.
"În Parlament vom vota orice moţiune de cenzură dacă aceasta va exista, împotriva acestui Guvern, dacă ni se pune în faţă pentru asumarea răspunderii pachetul cu măsurile Preşedinţiei şi Guvernului", a spus Antonescu.
Preşedintele PNL, alături de alţi trei membrii ai partidului, au lăsat reprezentanţilor plenului Consiliului Economic şi Social (CES) un program de urgenţă cu măsuri pentru relansarea economiei.
Unii reprezentanţi ai sindicatelor nu au fost de acord cu prezenţa la prezidiu a membrilor partidelor politice, spunând că aceasta este o şedinţă a plenului CES şi trebuie să fie prezenţi doar cei 45 de membrii ai Consiliului.
În urma negocierilor cu FMI, autorităţile de la Bucureşti au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8 la sută din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25 la sută, a pensiilor cu 15 la sută şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.
Măsurile, anunţate în 6 mai de preşedintele Traian Băsescu, au fost contestate de sindicalişti.
După două runde de discuţii cu sindicatele, la Palatul Cotroceni şi la Parlament, s-a decis ca scrisoarea de intenţie către FMI să fie reanalizată în Consiliul Economic şi Social şi să nu fie adoptată de Guvern decât cu avizul CES.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO