Ponta: Băsescu a stricat şi Curtea Constituţională, devenită o Curte pur politică

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii Constituţionale de respingere a sesizării PSD şi PNL privind modificarea Codului Muncii a fost una "pur politică".

1 afișare

Ponta a afirmat că actuala formulă a Curţii Constituţionale şi modul în care aceasta ia deciziile arată că s-a transformat într-o "Curte pur politică".

"Probabil că şi de data aceasta verdictul s-a luat cu cinci voturi contra patru, din ordine politice. De aceea, cred că propunerea noastră de modificare a Constituţiei şi de schimbare a componenţei Curţii Constituţionale, pentru ca judecătorii să nu mai fie numiţi dintre prietenii lui Băsescu, ci din judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, este singura soluţie pentru garantarea independenţei Curţii. A stricat Băsescu şi Curtea Constituţională", a declarat preşedintele PSD.

Curtea Constituţională (CC) a respins, miercuri, sesizarea privind neconstituţionalitatea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Sesizarea a fost depusă de 112 parlamentari PSD şi PNL, care au contestat adoptarea Codului Muncii prin procedura asumării răspunderii Guvernului, precum şi elemente de fond ale actului normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici