- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.09.2010, 20:54)
- Cristian Fierbinţeanu , Cristian Fierbinţeanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa
Şeful statului a promulgat, joi, Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa din cauza unor dispoziţii ce ar fi putut crea confuzie pe piaţă, ca urmare a neoperării distincţiei dintre regimul juridic general prevăzut de OUG 34/2006 şi cel derogatoriu, prevăzut de actul normativ.
Urmărește
73 afișări
Preşedintele Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat.
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 16 septembrie, Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui Traian Băsescu, admiţând obiecţiile formulate de şeful statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Pe 21 septembrie, preşedintele a susţinut un discurs la Parlament, în care le-a cerut aleşilor să dea prioritate noii legi a educaţiei naţionale, precum şi reexaminării Legii parteneriatului public-privat, dar a aflat că al doilea proiect este deja aprobat, ceea ce arată că "nu e întotdeauna la curent cu tot ceea face Parlamentul".
"Permiteţi-mi să vă adresez rugămintea să daţi prioritate şi noii legi a educaţiei naţionale, precum şi reexaminării parteneriatului public-privat. Amândouă sunt esenţiale", a spus preşedintele, la Parlament, pe 21 septembrie, moment în care din sală i s-a atras atenţia că Legea parteneriatului public-privat a fost reexaminată.
"Dacă s-a votat, deja aţi făcut un lucru extraordinar. Iată că preşedintele nu e întotdeauna la curent cu tot ceea ce face Parlamentul", a spus, zâmbind, Traian Băsescu.
Legea are ca obiect de reglementare modul de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat ce are ca obiectiv public proiectarea, finanţarea, construcţia, reabilitarea, modernizarea, operarea, întreţinerea, dezvoltarea şi transferarea unui bun sau serviciu public.
Cererea de reexaminare viza, printre altele, unele dispoziţii ce ar fi putut crea confuzie pe piaţă, ca urmare a neoperării distincţiei dintre regimul juridic general prevăzut de OUG 34/2006 şi cel derogatoriu, prevăzut de actul normativ.
La votul din plenul Camerei Deputaţilor, legea reexaminată a înregistrat 169 de voturi "pentru" şi o abţinere.
Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a aprobat în 24 august cererea de reexaminare formulată de şeful statului.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe