Preşedintele Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa

Şeful statului a promulgat, joi, Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa din cauza unor dispoziţii ce ar fi putut crea confuzie pe piaţă, ca urmare a neoperării distincţiei dintre regimul juridic general prevăzut de OUG 34/2006 şi cel derogatoriu, prevăzut de actul normativ.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa

Preşedintele Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea sa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 16 septembrie, Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui Traian Băsescu, admiţând obiecţiile formulate de şeful statului.

Pe 21 septembrie, preşedintele a susţinut un discurs la Parlament, în care le-a cerut aleşilor să dea prioritate noii legi a educaţiei naţionale, precum şi reexaminării Legii parteneriatului public-privat, dar a aflat că al doilea proiect este deja aprobat, ceea ce arată că "nu e întotdeauna la curent cu tot ceea face Parlamentul".

"Permiteţi-mi să vă adresez rugămintea să daţi prioritate şi noii legi a educaţiei naţionale, precum şi reexaminării parteneriatului public-privat. Amândouă sunt esenţiale", a spus preşedintele, la Parlament, pe 21 septembrie, moment în care din sală i s-a atras atenţia că Legea parteneriatului public-privat a fost reexaminată.

"Dacă s-a votat, deja aţi făcut un lucru extraordinar. Iată că preşedintele nu e întotdeauna la curent cu tot ceea ce face Parlamentul", a spus, zâmbind, Traian Băsescu.

Legea are ca obiect de reglementare modul de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat ce are ca obiectiv public proiectarea, finanţarea, construcţia, reabilitarea, modernizarea, operarea, întreţinerea, dezvoltarea şi transferarea unui bun sau serviciu public.

Cererea de reexaminare viza, printre altele, unele dispoziţii ce ar fi putut crea confuzie pe piaţă, ca urmare a neoperării distincţiei dintre regimul juridic general prevăzut de OUG 34/2006 şi cel derogatoriu, prevăzut de actul normativ.

La votul din plenul Camerei Deputaţilor, legea reexaminată a înregistrat 169 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a aprobat în 24 august cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici