PSD Suceava: Protocolul coaliţiei arată ce dă PDL celor ce susţin Guvernul, nu şi ce primesc românii

PSD Suceava consideră că protocolul coaliţiei de guvernare este doar un instrument prin care PDL încearcă să rămână la putere şi prevede doar ce vor obţine partidele care susţin actualul Guvern, nu şi beneficiile pe care le vor obţine românii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
3 afișări

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în pofida protestelor din întreaga ţară care cer demisia Guvernului, PDL are ca principal obiectiv rămânerea la guvernare şi semnează protocoale cu partidele care susţin Guvernul.

"Protocolul semnat este doar un instrument prin care PDL vrea să rămână la guvernare. Am văzut în acest protocol ce primesc partidele din partea PDL, dar nu am auzit ce vor primi românii", a spus Milici, care a adăugat că acest protocol a fost garantat de senatorul UNPR Şerban Mihăilescu.

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a spus că aşa-zisa creştere economică prevăzută prin protocol a fost anulată chiar de Guvern, în urmă cu două zile, când a decis ca biocombustibilii să fie purtători de accize, fapt ce a dus la creşterea preţului carburanţilor, care va determina creşteri de preţuri în lanţ.

Nechifor consideră că în 2011 Produsul Intern Brut al României va fi mai mic decât în 2010 în condiţiile în care agricultura, care a deţinut o pondere importantă în PIB, va avea o producţie mai slabă în acest an faţă de anul precedent.

Nechifor şi-a exprimat speranţa ca la moţiunea de cenzură ce va fi depusă de USL la angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii să existe parlamentari "nevirusaţi" din arcul guvernamental care să înţeleagă că ţara trebuie să aibă un nou guvern.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Coaliţia guvernamentală îşi propune ca prim măsurile promovate economia românească să aibă o creştere de 1,5%-2% la sfârşitul anului 2011 şi de 4-4,5% la finele anului 2012, se arată în protocolul de colaborare semnat miercuri de liderii PDL, UDMR, UNPR şi al grupului minorităţilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici