- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.07.2018, 07:01)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rudel Obreja: Prin Gala Bute, Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Băsescu/ Noi ne luptăm cu instanţele, nu cu acuzarea. Nu avem în faţă judecători, ei te execută
Rudel Obreja a declarat, într-un interviu din închisoare, că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin dosarul Gala Bute pentru a se ajunge la Traian Băsescu, el adăugând că, atunci când i s-au cerut denunţuri împotriva fostului ministru al Turismului, i s-au cerut informaţii şi despre fostul preşedinte.
Urmărește
3303 afișări
Rudel Obreja: Prin Gala Bute, Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Băsescu/ Noi ne luptăm cu instanţele, nu cu acuzarea. Nu avem în faţă judecători, ei te execută
Rudel Obreja: Noi ne luptăm cu instanţele, nu cu acuzarea. Nu avem în faţă judecători, ei te execută
Rudel Obreja a declarat, din închisoare, că lupta pentru a-şi demonstra nevinovăţia în dosarul Gala Bute nu a fost cu acuzarea, ci cu instanţele de judecată care îi respingeau cererile de probe, ceea ce l-a făcut pe acesta să înţeleagă că trebuie „executat”, mai ales după ce a aflat de protocoale.
„Toată lupta mea - dar e valabil pentru majoritatea oamenilor - se duce cu instanţele de judecată, nu cu acuzarea. Noi ne luptăm cu instanţele de judecată, noi nu avem în faţă judecători, pentru că oamenii aceştia îţi resping lucruri, ei nu vor să afle - vorbesc de cei de pe culoar. Acolo unde trebuie să te execute, te execută. (...) Disputa noastră a fost în permanenţă cu instanţa de judecată. (...) Când a fost început procesul la Înalta Curte, când am văzut modul în care se duce el la fond şi faptul că ni se resping probe, că nu ne sunt admise cererile, atunci am înţeles că suntem pe culoar. Mai ales că începuseră discuţiile în spaţiul public legate de protocoale, de toate aceste aranjamente subterane care au fost şi încă sunt în ceea ce se pretinde a fi justiţie. Am înţeles că suntem pe un făgaş bine construit şi m-am luptat până la capăt. (...) La mine, lucrurile sunt mai mult decât dubioase în ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Rudel Obreja, într-un interviu pentru B1 TV, susţinut în închisoarea Rahova, acolo unde este încarcerat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Acesta a vorbit şi despre viaţa din spatele gratiilor, precizând că vrea să meargă la muncile din interiorul unităţii.
„Am fost la comisie, mi-au dat o variantă, nu am apucat să ies la muncă, sunt mai multe opţiuni, o să vedem. O să fac ce o să spună oamenii aceştia să fac. Fac sport, avem posibilitatea şi ieşim la sport o oră pe zi, o altă oră pe zi ieşim la aer. În cameră, condiţiile sunt atât cât se pot ele, suntem şase persoane în cameră, aceasta este capacitatea penitenciarului. De mâncat, mâncăm ce ni se oferă, alteori ce avem de acasă. Dormim bine, unul mai sforăie, altul se mai uită la televizor”, a mai spus Rudel Obreja.
Rudel Obreja a fost condamnat, în luna iunie, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind una definitivă.
Potrivit deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Rudel Obreja are de executat cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare.
În acelaşi dosar, magistraţii instanţei supreme au condamnat-o pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Mesaj anti-PSD scris pe un deal din Cluj: Fermierul spune că Poliţia i-a sugerat să îl şteargă | FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban