- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.03.2014, 13:10)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Ducaru: Am sărbătorit aderarea la NATO în grădina Casei Albe, alături de fetiţa mea de 6 luni
Sorin Ducaru, asistent al Secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente, a povestit, pentru MEDIAFAX, că a sărbătorit aderarea României la Alianţă, la 29 martie 2004, la Casa Albă, împreună cu fetiţa sa de 6 luni, în mijlocul reprezentanţilor comunităţii româneşti din SUA.
Urmărește
407 afișări
Sorin Ducaru (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Momentul aderării României la NATO, reprezentat de depunerea către statul depozitar (SUA) a protocolului de aderare al ţării noastre, ratificat de Parlamentul României şi de cele ale statelor deja membre în acel moment, l-am trăit cu emoţie, în calitate de ambasador al României la Washington. Programul acelei zile de 29 martie 2004 a inclus o parte oficială, găzduită de preşedintele SUA, George W. Bush, şi cu participarea şefilor de guverne ai celor 7 state care au devenit membre. Partea oficială s-a încheiat cu un discurs al preşedintelui american, urmat de un mesaj al Secretarului general al NATO de la acea vreme, Jaap de Hoop Scheffer, în prezenţa şefilor de guverne din cele 7 state care aderau la Alianţă", şi-a amintit Sorin Ducaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"La acel segment festiv din curtea Casei Albe au fost invitaţi şi reprezentanţi ai comunităţilor etnice americane, din statele care deveneau membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Momentul s-a transformat într-o sărbătoare a naţiunilor nou intrate în NATO, în grădina Casei Albe, într-o zi însorită, cu drapele şi costume naţionale şi cu un puternic sentiment de trăire a unui moment istoric. Preţuiesc în mod deosebit o fotografie pe care o am cu fetiţa mea, Maria-Teodora în braţe, care la acea vreme avea numai 6 luni, în grădina Casei Albe, în mulţimea de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA, ai familiilor acestora şi ale reprezentanţilor ambasadei noastre, cu zeci de steaguri ale României, SUA şi al NATO", a mai povestit asistentul Secretarului general al NATO.
Sorin Ducaru şi-a reamintit că la numai câteva zile de la acel eveniment a participat şi la "ceremonia înălţării drapelelor de stat ale noilor aliaţi la Comandamentul NATO de la Norfolk, Virginia". "A fost un alt moment în care am trăit un sentiment de profundă emoţie şi sinceră mândrie, văzând drapelul nostru naţional înălţat acolo unde îi era locul, între drapelele ţărilor membre ale Alianţei transatlantice", a precizat oficialul NATO.
Pentru Sorin Ducaru, "acele zile au rămas cu adevărat memorabile, generând şi un fel de simţ al împlinirii, dată fiind implicarea statornică în procesul de pregătire a aderării noastre la NATO şi, în acelaşi timp, de deschidere a unui nou drum pentru ţara noastră, care a fost şi este dedicat consolidării profilului strategic al României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice".
Citeşte şi:
INTERVIU: Mircea Geoană - Apartenenţa la NATO, prima garanţie reală de securitate din istoria României - VIDEO, FOTO
Citeşte şi:
INTERVIU - Ioan Mircea Paşcu: NATO e ca o societate de asigurări - faci nişte eforturi ca la nevoie să fii apărat - AUDIO
Citeşte şi:
INTERVIU: Roman - Pentru intrarea în NATO în 2004 trebuie să îi mulţumim lui George W. Bush - VIDEO
Totodată, Ducaru a subliniat că doi dintre colegii din cadrul echipei ambasadei României la Washington, alături de care a trăit "acele momente speciale de acum zece ani", sunt, în prezent, la Bruxelles, "implicaţi în continuare în problematica NATO, a securităţii ţărilor aliate şi a României": Stelian Stoian este ambasadorul României la NATO, iar Mirela Maghiar este director adjunct al cabinetului Secretarului General NATO.
Născut la 22 iunie 1964, la Baia-Mare, Sorin Ducaru a fost ambasadorul României în Statele Unite, în perioada 2001-2006.
La 22 mai 2013, Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat că l-a desemnat pe ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, în funcţia de asistent al Secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente, în baza rezultatelor concursului organizat la începutul lunii mai 2013.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: INTERVIU: Mircea Geoană - Apartenenţa la NATO, prima garanţie reală de securitate din istoria României - VIDEO, FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe