Toader: Acum regret că l-am promovat în politică pe Boldea, dar era tânăr avocat, cu potenţial

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat luni, răspunzând unei întrebări, că regretă că l-a promovat în politică pe Mihail Boldea, precizând însă că problemele pe care le are acest deputat cu justiţia sunt personale şi nu au legătură cu funcţia politică a acestuia.

Urmărește
247 afișări
Imaginea articolului Toader: Acum regret că l-am promovat în politică pe Boldea, dar era tânăr avocat, cu potenţial

Toader: Acum regret că l-am promovat în politică pe Boldea, dar era tânăr avocat, cu potenţial (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Problemele pe care le are el cu justiţia sunt problemele lui personale, nu au nicio legătură cu funcţia sa politică. Din câte ştiu eu din comunicatele de presă, acţiunile domnului Boldea de natură infracţională nu sunt influenţate de calitatea de parlamentar. E o problemă personală când a fost ca avocat, în dosare mai vechi”, a precizat Toader.

Întrebat dacă regretă că l-a promovat pe Boldea în politică, Toader a spus: "Sigur, acum, după ce este în situaţia asta, da. Dar, la vremea respectivă, era un tânăr avocat, cu potenţial. Întotdeauna am căutat să deschid organizaţia noastră către astfel de tineri, neştiind că poate să comită astfel de infracţiuni".

El a arătat că Boldea a plecat din organizaţia judeţeană PDL pe o problemă de natură politică şi anume că "a candidat pentru o funcţie şi nu a ieşit", iar, în rest, acesta a fost activ la Comisia juridică.

Toader a mai spus că PDL va vota, absolut, în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a lui Boldea, dar şi a oricărui parlamentar aflat în astfel de situaţii.

"Grupul nostru a hotărât şi politic că nu va încerca să facă o barieră în calea justiţiei. Justiţia este cea care hotărăşte", a adăugat Mircea Toader.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului Mihail Boldea a ajuns, luni, la Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor se va pronunţa asupra măsurii în cel mult 20 de zile de la sesizare, cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Situaţia va fi adusă de îndată la cunoştinţă ministrului justiţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei Deputaţilor asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri. Dispoziţia de revocare a reţinerii se execută de îndată prin ministrul justiţiei.

Toate cererile privind ridicarea imunităţii parlamentare se înscriu cu prioritate pe ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici