Vosganian: Vom iniţia la Cameră o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe

Liderul PNL Varujan Vosganian a declarat, marţi, că deputaţii liberali vor iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, prin care să-l someze să vină cu un proiect de buget rectificat, în baza căruia să se discute despre scrisoarea de intenţie.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Vom iniţia la Cameră o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe

Vosganian: Vom iniţia la Cameră o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Opinia noastră e că Guvernul a supralicitat în legătură cu scăderile de pensii şi salarii, dat fiind că nu are nicio viziune în legătură cu creşterea veniturilor şi economiile în alte cheltuieli. Noi suspectăm Guvernul că procedează aşa pentru a se asigura că în lipsa altor măsuri va avea totuşi posibilitatea să atingă ţinta de deficit pe spinarea contribuabililor şi compensând lipsa sa de responsabilitate şi de viziune strategică. Drept care grupul nostru parlamentar din Camera Deputaţilor va depune o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului de Finanţe somându-l să prezinte un proiect de buget rectificat, singurul în baza căruia putem discuta cu privire la scrisoarea de intenţie", a susţinut Vosganian.

Liderul PNL a precizat că în opinia PNL în cazul situaţiei confuze în care se găseşte astăzi România, în care preşedintele şi Guvernul au anunţat un pachet de măsuri care acum se discută, se dispută cu CES, "niciun fel de dialog nu trebuie pornit de sindicate şi patronate".

"Nu trebuie ca bordul FMI să ia în discuţie această scrisoare de intenţie, şi Parlamentul nu trebuie să accepte prezenţa lui Emil Boc în faţa în Camerelor reunite, până când Guvernul nu însoţeşte această scrisoare de intenţie cu un proiect de buget rectificat, astfel încât să vedem care este strategia Guvernului în legătură cu reducerea cheltuielilor pentru bunuri şi servici, care va fi impactul acestor reduceri salariale şi de pensii, şi care va fi impactul asupra chetuielilor de investiţii", a spus Varujan Vosganian.

El a subliniat că "PNL respinge de plano acest pachet de măsuri", socotind că, "pentru a vedea dacă Guvernul, în afara unei soluţii dictate de panică are şi o viziune indiferent de modul în care ea afectează atâtea milioane de oameni", Executivul trebuir "să prezinte un proiect de buget rectificat".

"Trebuie să prevenim Guvernul că în urma acestui pachet de măsuri, practic legea bugetară aprobată de Parlament devină nefolositoare pentru că bugetul României va arăta cu totul altfel", a mai spus liberalul.

Întrebat când va depune PNL moţiunea simplă, Vosganian a spus "moţiunea va fi redactată în zilele următoare", dar nu poate fi depusă decât "după ce va fi prezentată colegilor noştri din Camera Deputaţilor în timpul şedinţei de grup ce va avea loc luni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici